Tim Gajser v Nemčiji le za Herlingsom

Tim Gajser je na osmi dirki za svetovno prvenstvo MXGP v motokrosu v Nemčiji prikazal najboljšo letošnjo predstavo in dosegel svoj najboljši rezultat, drugo mesto. Klemen Gerčar je bil trideseti. Že šestič je zmagal izjemni Nizozemec Jeffrey Herlings.


Tim Gajser je celotni vikend vozil borbeno in prepričljivo, kot v svojih najboljših časih pred poškodbo. V kvalifikacijah je bil tretji, za Herlingsom in Francozom Paulinom. Na dirki je dvakrat začel odlično. V prvi vožnji je vozil na tretjem mestu. Vodilni Herlings se je odpeljal naprej. Gajser in Paulin sta začela boj za drugo mesto, ki ga je dobil Gajser. V drugi vožnji je Gajser ponovil odličen start, znova je začel med najboljšo trojico. Izkoristil je napako francoskega tekmovalca Paulina, ki je zapeljal s proge in nadaljeval na drugem mestu. Herlings se je tudi v drugi vožnji odpeljal daleč naprej in ustvaril ogromno razliko, Gajser pa je zadržal visoko drugo mesto in se je med dirko otresel vseh tekmecev. Herlings je tako zmagal že šestič letos. Gajser je s skupnim drugim mestom dosegel svoj najboljši rezultat letošnje sezone. Z borbeno in suvereno vožnjo je potrdil, da se vrača med najboljše. Tretji je bil Gautier Paulin.

Klemen Gerčar je bil v kvalifikacijah šestindvajseti. Na dirki je bil uspešnejši in se je še enkrat uvrstil tik za dobitniki točk. V prvi vožnji je točko zgrešil le za las, končal je na enaindvajsetem mestu. V drugi vožnji je začel med dvajseterico, a je moral nekaj krogov pred koncem zaradi tehnične okvare odstopiti. Skupno je bil trideseti.

Aktualni svetovni prvak Antonio Cairoli je imel precej težav in je bil šele šesti, zato je vodilni Herlings še povečal svojo prednost. V skupnem seštevku je Herlings zbral že 386 točk in vodi skoraj celo dirko pred drugo uvrščenim Cairolijem. Gajser se je v prvenstvu povzpel na šesto mesto. Z vožnjo, kot jo je prikazal v Nemčiji, pa se lahko na prihodnjih dirkah povzpne še više.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva MXGP bo čez dva tedna v Veliki Britaniji, na prizorišču lanskega pokala narodov.

REZULTATI MXGP

  1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 2. Tim Gajser (Slo), 3. Gautier Paulin (Fra), … 21. Klemen Gerčar (Slo)
  2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Gautier Paulin (Fra), … 26. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 50 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 44, 3. Gautier Paulin (Fra) 40, … 28. Klemen Gerčar (Slo) 0

Skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 386 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 338, 3. Clement Desalle (Bel) 278, … 6. Tim Gajser (Slo) 221

Maks Mausser prvič letos brez točk

Maks Mausser je v Teuchtentalu tekmoval na četrti dirki evropskega prvenstva EMX 125 in je prvič letos ostal brez točk. Še četrtič letos se je uspešno uvrstil na dirko, kjer pa je bil v obeh vožnjah šestindvajseti, skupno je osvojil osemindvajseto mesto. Zmagal je Italijan Mattia Guadagnini, v vodstvu pa še naprej ostaja Avstrijec Rene Hofer, ki je bil drugi. Naslednja dirka bo 10. junija v Franciji.

 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen Gerčarmxgpmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji