V Ljubljani speedway kamp in klubska dirka AMTK Ljubljana - AMD Krško

AMTK Ljubljana ta vikend, v petek 8. junija in v soboto 9. junija, gosti dvodnevni speedway kamp, ki se bo zaključil s prvo dirko pokalnega tekmovanja klubov med AMTK Ljubljana in AMD Krško.


Speedway kamp se organizira v skladu z letošnjim sklepom komisije za speedway pri AMZS Šport, po katerem vsako od speedway društev organizira dvodnevni skupni trening, ki je odprt za vse voznike. Udeležijo se ga lahko tako starejši kot mlajši vozniki, pa tudi začetniki. Kamp bo potekal pod vodstvom izkušenega trenerja in dolgoletnega reprezentančnega selektorja Francija Kalina, vozniki pa bodo imeli priložnost tako v teoriji kot v praksi spoznati vse posebnosti speedwaya.

Dogodek se bo drugi dan zaključil s premierno dirko pokalnega tekmovanja klubov med AMTK Ljubljana in AMD Krško. Gre za novoustanovljeno tekmovanje po vzoru tujih ligaških tekmovanj, predvsem danske speedway lige, kjer se bosta pomerili dve ekipi s štirimi vozniki.

Dirka je sestavljena iz 12 voženj in finalne vožnje dveh najboljših voznikov vsake ekipe. V vsaki vožnji nastopita dva voznika iz vsakega kluba in izjemno pomembna je ekipna vožnja voznikov istega kluba s ciljem zasesti prvi dve mesti v vožnji. Namen tega tekmovanja je tudi spodbujanje sodelovanja med vozniki, tako na stezi kot pri pripravi motorjev. Da bi se zmanjšalo stroške, lahko klubi uporabljajo omejeno število gum (1 novo gumo in 1 staro gumo na voznika).

Časovni plan

Petek 8.6.
17:00 - 19:00 speedway kamp (prosti trening)

Sobota 9.6.
10:00 - 12:00 speedway kamp (prosti trening)
16:00 dirka AMTK Ljubljana - AMD Krško

Štartna lista sobotne dirke

AMTK Ljubljana
1. Nick Škorja
2. Roland Benkő (H)
3. Norbert Magosi (H)
4. Mattia Lenarduzzi (I)
Vodja ekipe: Franci Kalin

AMD Krško
1. Matic Ivačič
2. Denis Štojs
3. Michele Paco Castagna (I)
4. Jernej Hriberšek
Vodja ekipe: Milan Praznik

Vstop na celoten dogodek, vključno s sobotno dirko, bo prost.

Za vse dodatne informacije lahko kontaktirate organizatorja AMTK Ljubljana na elektronski naslov speedway@amtk.si ali na telefonsko številko 040 564 605.

Ključne besede


SpeedwayLjubljanaspeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji