Dan za motorčke in male formule

Najmlajši navdušenci nad motošportom so imeli danes v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem priložnost, da se pobliže spoznajo z motokrosom, minimotom, trialom in kartingom. Izkušeni trenerji in inštruktorji so jih pospremili pri - za večino - prvih korakih na motorjih in kartih.


Nasmejanih otroških obrazov, s katerih je kar žarela vedoželjnost in želja po odkrivanju novega, danes na Vranskem ni manjkalo. Zanimanje za prvi letošnji motošportni dan je bilo izjemno, kar je še en dokaz več, da se priljubljenost motošporta v Sloveniji povečuje.

S spoznavanjem štirih motošportnih panog želimo otrokom približati šport, ki ga sicer težje spoznavajo v živo oziroma prek lastnih izkušenj. Program je prilagojen otrokom od 5. do 8. leta starosti, saj je to obdobje, ko sta telesni razvoj in gibalna aktivnost izjemnega pomena. Z vadbo s kartom in pravimi motocikli jim omogočimo nabiranje novih izkušenj in hiter razvoj motoričnih sposobnosti, nenazadnje pa je to tudi nepozabno doživetje, ki popestri počitniške dni,

je povedal Erik Logar, vodja pograma motošportni dan za otroke, ki je ob tem še dodal, da je pri organizaciji ključna varnost in ozaveščanje najmlajših, kako pomembna je zaščitna oprema: "Prepričan sem, da se bo marsikateri od otrok, ko bo večji sedel na motor, spomnil današnjih nasvetov naših trenerjev, da je varnost vedno na prvem mestu in tako poskrbel za čelado in drugo opremo, ki nas na motorju zavaruje pred hudimi poškodbami."

Otroci so danes slišali tudi to, kako je v svetu tekmovalnega motociklizma - na Vranskem jih je namreč obiskal mladi slovenski motociklist Bor Klemenc. 

Za vse, ki bi se radi udeležili motošportnega dne, je na voljo še en termin, in sicer 20. avgusta, prav tako v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Zaradi zagotavljanja kakovosti izvedbe je število udeležencev omejeno na 30, na voljo pa je le še nekaj prostih mest. 

AMZS se za podporo pri uzvedbi programa zahvaljuje podjetju Akrapovič d.d. 

 

Ključne besede


AMZSAMZS športminimotokartingtrialmotošportni danmotokorsAMZS Center varne vožnje na VranskemmotorkartBor Klemenc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji