Kartisti so tekmovali na Vranskem

Na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je bila na sporedu četrta dirka državnega prvenstva v kartingu, ter peta dirka pokalnega prvenstva Sportstil.


Lepa, sončna nedelja je postregla s kar nekaj zanimivimi vožnjami najboljših slovenskih kartistov. Pri najmlajših kartistih v kategoriji Rotax Mixro Max, kjer je tudi največja konkurenca, si je zmago privozil Nik Trobec (Jolly Team), le pet točk je za njim zaostal Nik Ščulac (AMD Ptuj). Tretji je bil Aleksandar Bogunovič (AMD Ptuj), ki v seštevku državnega prvenstva ostaja vodilni, vendar ima Ščulac le dve točki zaostanka.

Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), ki vodi v državnem prvenstvu, je zmagal v kategoriji Rotax Mini Max. Drugi je bil Mai Sadar (AMD Šlander), terji pa Taj Kovačič (AMD Ptuj).

Vodilni tekmovalec kategorije Rotax Junior, Nik Štefančič (AMD Šlander), je zmagal še četrtič letos. Na zmagovalnem odru sta se zvrstila še drugo uvrščeni Matic Kolmanič (AMD Ptuj) in Mark Škulj (AMD Moste), ki je bil tretji.

Tudi v kategoriji Rotax Max so prva tri mesta osvojili kartisti, ki vodijo v prvenstvu. Najhitrejši je bil Anže Dovjak, drugo mesto je osvojil Mark Mramor, tretje pa Katja Pivk, vsi člani AMD Šlander iz Celja.

Primož Matelič je letos še neporažen kartist v konkurenci Rotax DD2. Na Vranskem je zmagal še četrtič letos. Drugo in tretje mesto sta osvojila Sebastjan Bergant (AKK Sportstil) in Klemen Jug (AMD Šlander), oba z enakim številom osvojenih točk.

Zmagovalci v pokalnem prvenstvu Sportstil so:

Rotax Micro Max - Leon Zelenko (Hrvaška), Rotax Mini Max – Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), Rotax Junior – Jan Pokos (Hrvaška), Rotax Max – Anže Dovjak (AMD Šlander), Rotax DD2 – Primož Matelič (AMD Hajdina) in Rotax DD2 Open – Sebastjan Bergant (AKK Sportstil).

Seštevek DP

 

Ključne besede


karting

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji