Škulj in Mihič obstala v kvalifikacijah

Na evropskem prvenstvu CIK-FIA, ki je bilo minuli vikend na italijanskem dirkališču v Lonatu, sta barve AMZS zastopala kartista Mark Škulj in Martin Mihič. Tekmovanje sta zaključila v kvalifikacijah.


Mark Škulj se je v kategoriji Academy Trophy pomeril s 47 vozniki iz 38 držav. Po odličnem nastopu na uvodni dirki v francoskem Salbrisu je bil zelo dobro pripravljen in poln pričakovanj. Na koncu se žal ni izšlo, saj si z uvrstitvami na 16. in dvakrat 18. mesto v kvalifikacijskih vožnjah ni priboril vožnje v finalu. Dirko je končal na 37. mestu. Zmage se je razveselil domačin Federico Albanese, drugo mesto je osvojil Brazilec Guilherme A. De Figueiredo, treje mesto pa je pripadlo Maročanu Sulejmanu Zanfariju.

Še bolj pestro je bilo v kategoriji KZ2, saj si je zmage želelo kar 78 voznikov. V hudi konkurenci si je Martin Mihič v kvalifikacijah privozil 62. mesto in prav tako ostal brez želenega finala. Zmagovalnih stopničk so se razveselili na prvem mestu Francoz Emilien Denner, drugo in tretje mesto pa Italijana Giuseppe Palomba in Giacomo Pollini.

Ključne besede


kartingMartin MihičMark ŠkuljCIK-FIA

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji