Jaka Peklaj na finalu EMX 65

V Loketu bo na sporedu finalna dirka evropskega prvenstva EMX 65, kjer je letos z licenco AMZS uspešno tekmoval Jaka Peklaj. Motokrosisti so najprej tekmovali na štirih conskih dirkah, najboljših deset iz vsake od štirih con, pa se bo ta vikend pomerilo za naslov evropskega prvaka.


Slovenija je v jugozahodni coni, kjer je konkurenca zelo močna. Peklaj je imel v konkurenci sovrstnike iz Italije, Avstrije, Švice, Francije, Španije in Portugalske. V conskem delu tekmovanja so bile na sporedu štiri dirke, druga po vrsti je bila v Brežicah, kjer je bil Peklaj odličen drugi. Odpeljal je tri od štirih dirk. Izpustil je le oddaljeno Portugalsko, saj je imel že pred tem zagotovljeno uvrstitev med deseterico. Z eno izpuščeno dirko je bil skupno sedmi.

Ta vikend se vse začne znova, saj se točke predtekmovanja brišejo in motokrosisti bodo pred dirko v enakovrednem položaju. Prva vožnja bo v soboto popoldne, druga v nedeljo dopoldne.

 

Ključne besede


motokrosJaka Peklajmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji