Žagar se vrača v »svoj« Gorzow

To soboto se v poljskem Gorzowu nadaljuje svetovno prvenstvo v speedwayu. Preizkušnja, ki bo štela za VN Poljske, bo sedma od desetih letošnjih dirk v boju za naslov svetovnega prvaka. Za našega Mateja Žagarja, ki se je z drugim mestom na dirki v švedski Malilli ponovno vrnil med žive, pa bo to dirka na ovalu, ki ga ob domačem v Krškem, pozna najbolje od vseh.


Žagar, ki nastopa v barvah AMZS, je namreč na Gorzowskem stadionu Edwarda Jancarza več let nastopal za njihov profesionalni klub, vmes s klubom osvojil naslov evropskega prvaka, leta 2015 pa tam po pravi drami in hudem padcu v polfinalni vožnji, dobil tudi dirko serije SGP. Od tam pa izvira tudi njegova življenjska sopotnica Aleksandra, zato se Žagar v Gorzow pogosto ne vrača le zaradi dirkanja. Lani na dirki sicer ni blestel, saj je na koncu pristal na nehvaležnem devetem mestu. Zbral je sedem točk in dirko zaključil brez nastopov v polfinalnih vožnjah.

Letos sem dolgo lovil formo in pravo razmerje moči na motorju, na razmočenem ovalu v Malilli pa sem le pokazal, kaj znam, in uspelo mi je z drugim mestom zbrati tudi pravo število točk, 

je pred novo dirko povedal Žagar, ki tako trenutno v skupni razvrstitvi svetonega prvenstva zaseda deveto mesto. Do tako želene osmerice, ki ima po koncu sezone zagotovljen obstanek med lovci za naslov najboljšega na planetu tudi za naslednjo sezono, pa ga trenutno ločijo tri točke.

»Serija Speedway Grand Prix je tisto, kar šteje in kar me motivira, tam si želim voziti in tudi ostati, zato razmišljam in z ekipo delam zgolj v tej smeri,« pa je svoj pogled na prihodnost svoje kariere in s tem tudi pristopa na dirko strnil Žagar, ki se podobno kot njegovi navijači spogleduje tudi že z dirko, ki bo 8. septembra v Krškem. Takrat nas ponovno čaka VN Slovenije, že tradicionalno največji moto športni dogodek na sončni strani Alp.

Člani AMZS imate pri nakupu vstopnic za dirko svetovnega prvenstva v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije, ki bo 8. septembra 2018 v Krškem, 10 % popusta.

Ključne besede


Matej ŽagarspeedwaySGP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji