Po predzadnji dirki DP v kartingu

V Čedadu je bila na sporedu predzadnja, peta dirka državnega prvenstva v kartingu.


Med najmlajšimi tekmovalci je v kategoriji Rotax Micro Max slavil Tai Šiler, tretje uvrščeni kartist v državnem prvenstvu. Aleksander Bogunovič, ki v prvenstvu vodi, pa je bil drugi.

Dimitrij Mlakar je bil znova najhitrejši v kategoriji Rotax Mini Max, njegova prednost pred drugo uvrščenim kartistom Maiem Sadarjem, ki je bil drugi, pa v seštevku državnega prvenstva dirko pred koncem sezone znaša devet točk. V kategoriji Rotax Junior je bil Matic Kolmanič hitrejši od Nika Štefančiča.

 

Mark Mramor je tokrat zadal poraz Anžetu Dovjaku, ki v kategoriji Rotax Max upa na naslov državnega prvaka, na drugo mesto se je uvrstila Katja Pivk, ki pa ima po predzadnji dirki še vedno možnosti za osvojitev naslova državne podprvakinje.

Primož Matelič je v kategoriji Rotax DD2 zmagal še petič letos, tokrat le s točko prednosti pred Klemnom Prešernom. Mateličevo vodstvo zdaj znaša že enainpetdeset točk.

V kategoriji KZ2 je zmagal Karim Greblo, ki je s tem že postal državni prvak, saj ima pred finalno dirko že 81 točk prednosti.

Finalna dirka državnega prvenstva v kartingu bo v nedeljo, 23. septembra v Slovenji vasi.

Rezultati DP

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji