Priznanja OKS za Igorja Jermana in Janeza Tomažiča

Nekdanji svetovni prvak v vzdržljivostnem motociklizmu Igor Jerman je prejel priznanje ob koncu športne kariere, Janez Tomažič pa za dolgoletno delo v športu.

Igor Jerman, dvakratni svetovni prvak v vzdržljivostnem motociklizmu, je prejel častno listino OKS. Foto: Aleš Fevžer
Igor Jerman, dvakratni svetovni prvak v vzdržljivostnem motociklizmu, je prejel častno listino OKS. Foto: Aleš Fevžer

Olimpijski komite Slovenije je včeraj s slovesnostjo v Železniškem muzeju Slovenskih železnic v Ljubljani počastil 27-letnico samostojnega olimpijskega gibanja v Sloveniji – to je bilo ustanovljeno 15. oktobra 1991, ob tej priložnosti pa podelil tudi priznanja. Med prejemniki sta bila na predlog Avto-moto zveze Slovenije, panožne zveze za motošport in karting, tudi Igor Jerman, dvakratni svetovni prvak (v letih 2002 in 2009) v vzdržljivostnem motociklizmu, ki je ob koncu športne kariere prejel častno listino OKS, in Janez Tomažič, ki je za dolgoletno delo v športu – skoraj 50 let je aktiven v speedwayu, začenši kot tekmovalec, nato pa kot trener in športni funkcionar, prejel plaketo OKS.

Janez Tomažič je za dolgoletno delo v športu prejel plaketo OKS. Foto: Aleš Fevžer

 
Prejemnikoma iskreno čestitamo! 

Ključne besede


AMZS športOKSOlimpijski komite SlovenijeIgor JermanJanez TomažičDan OKS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji