Martin Mihič osmi v Castellettu

Minuli konec tedna se je svetovna karting elita zbrala na drugi dirki serije WSK Final Cup, barve Slovenije je zastopal Martin Mihič.


Castelletto di Branduzzo je minuli konec tedna gostil najboljše svetovne karting ekipe in tekmovalce, ki so se v zahtevnih vremenskih razmerah merili na dirkališču Sette Laghi. Med 192 udeleženci v štirih kategorijah je bil tudi Martin Mihič, ki je tudi tokrat nastopal v najmočnejšem razredu KZ2.

Mladi Ljubljančan se je na dirko podal po kar dolgem premoru od nastopanja na največjih dirkah. Za spoznavanje z zahtevno konfiguracijo steze je bilo tako na voljo vsega nekaj treningov, ki so bili začinjeni z obilico deževja. Mihič je v Castellettu dokazal, da se v takšnih razmerah odlično znajde, saj je večino mokrih treningov končal pri vrhu razpredelnice najboljših časov. Na prvem uradnem treningu je bil peti, na drugem uradnem treningu pa kar tretji, med sicer številčno nekoliko okrnjeno konkurenco trinajstih voznikov. Med njimi je bil tudi aktualni evropski prvak Adrien Renaudin, ter tretji z letošnjega evropskega prvenstva Emilien Denner.

Dobre obete s treningov ekipa žal ni prenesla v kvalifikacije, kjer so se odločili za nastop z gumami za suho stezo, kar pa je bila v tistem trenutku nekoliko preuranjena odločitev. Na kvalifikacijah je tako zasedel šele 11. mesto, kar je bilo slabo štartno izhodišče za kvalifikacijske dirke. V prvi in drugi kvalifikacijski dirki se je prebil na 7. mesto, v tretji pa je prilezel celo na 4. mesto. Z najhitrejšim časom razmočenega sobotnega jutranjega ogrevanja je znova pokazal zobe, a žal je narava ubrala drugačno pot in steza se je vmes popolnoma posušila. 

 V polfinalno in finalno dirko se je večkratni slovenski državni prvak tako podal brez resnih izkušenj dirkanja po suhi stezi in se je tako med dirko učil trikov in pasti dirkališča Sette Laghi. "Na dirko v Castelletto smo odšli brez predhodnega spoznavanja s to stezo, vremenske razmere nam žal niso omogočale dobre priprave na suhi stezi, zato je vreme odigralo ključno vlogo pri mojih nastopih v polfinalu in finalu. Žal sem šele med samo dirku ugotavljal kje so tiste prave linije in točke zaviranja, tudi pri samih nastavitvah nismo imeli sreče, saj smo se odločali praktično na slepo. Sem pa vesel, da sem dokazal, da sem v dežju lahko tudi v tako močni konkurenci lahko čisto pri vrhu," je povedal Mihič.

Verjetno je to v veliki meri vplivalo na rezultat, saj je v polfinalni dirki s šestega štartnega izhodišča nazadoval na končno 9. mesto. V finalu je nato eno mesto pridobil in dirko zaključil na 8. mestu. Zmagal je aktualni evropski prvak Francoz Adrien Renaudin (Sodi / TM / Bridgestone), drugi je bil njegov rojak Emilien Denner (KaliKart / TM / Bridgestone), treji pa je bil Axel Bengtsson (Kosmic / Vortex / Bridgestone) iz Švedske.

V skupnem seštevku prav tako vodi Renaudin, Mihič v konkurenci 28. uvrščenih zaseda solidno 12. mesto. Zadnja dirka prvenstva bo čez slaba dva tedna na bližnjem dirkališču Adria v Rovigu.

 

Ključne besede


kartingMartin Mihič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji