Slovenci na pragu finala v Lonatu

Sezona mednarodnih tekmovanj v kartingu se je minuli konec tedna začela s tradicionalnim mednarodnim tekmovanjem Zimski pokal. Med rekordnim številom udeležencev so bili tudi trije Slovenci.


Minuli konec tedna je dirkališče v Lonatu gostilo 24. izvedbo mednarodne dirke Zimski pokal (Winter Cup). Predvsem dejstvo, da bo dirkališče septembra gostilo svetovno prvenstvo v kartingu v razredu KZ, je privabilo rekordno število udeležencev, ki so se merili v treh mednarodnih razredih (OKJ, OK in KZ2), najmljaši tekmovalci pa so nastopali v pokalnem tekmovanju Mini ROK. Barve Slovenije je v razredu KZ2 zastopal Martin Mihič (JEFRA Racing Klub), med najmlajšimi pa sta nastopila Matic Preša (AK NSR) ter Mark Kastelic (AMD Šlander).

Mihič se je na dirko podal v sklopu priprav na letošnje nastope na letošnjem evropskem in svetovnem prvenstvu. Po lanskem uspešnem krstu na svetovni karting sceni ima letos še nekoliko višje cilje. Uvodna dirka sezone je za Mihiča obenem predstavljala prvo oceno pripravljenosti na dirkališču, kjer bo septembra nastopil na svetovnem prvenstvu. V močni konkurenci osemindevedesetih voznikov se je v ponesrečenih kvalifikacijah uvrstil na skromno 78. mesto. V petih kvalifikacijskih dirkah se je z nekaj dobrimi nastopi prebil med 68 najboljših, tekmovanje pa nato končal na končnem 61. mestu. Svoje vtise je strnil takole:

S predstavo na dirki sem zadovoljen, čeprav končni rezultat ne odraža prave slike pripravljenosti. Zaradi ponesrečenih kvalifikacij sem se prebijal iz ozadja, kar pa je v takšni konkurenci izjemno težko. Vesel sem, da se mi je kljub temu uspelo prebiti naprej, a mi je do uvrstitve v finale zmanjkalo kar precej. Vsekakor dobrodošla izkušnja, na kateri bom gradil naprej.

V razredu KZ2 se je zmage veselil Francoz Anthony Abbasse (Sodikart/TM/Bridgestone), na zmagovalnem odru sta mu družbo delala Italijana Paolo De Conto (CRG/TM/Bridgestone) in Marco Ardigo (TonyKart/Vortex/Bridgestone).

Matic Preša (FK/Vortex/Bridgestone) in Mark Kastelic (FK/Vortex/Bridgestone) sta tekmovala v razredu Mini ROK. V konkurenci 54 voznikov sta ostala na pragu finala, Preša je tekmovanje končal na 50. mestu, Kastelic pa na 52. mestu. V najmlajši kategoriji je zmagal Alex Powell z Jamajke (Energy/Vortex/Bridgestone).

Mednarodna karting sezona se že prihajajoči konec tedna nadaljuje v Lonatu, kjer bo na sporedu druga dirka tekmovanja WSK Super Master.

Ključne besede


kartingAMD ŠlanderMartin MihičMatic PrešaMark Kastelic

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji