Speedwayisti to soboto v Ljubljani

Na stadionu Ilirija bo v soboto, 20. aprila 2019, druga dirka za državno prvenstvo v speedwayu.


To soboto se v Ljubljani nadaljuje državno prvenstvo v speedwayu. Na stadionu Ilirija v Šiški se bodo na dirki, ki jo organizira AMTK Ljubljana, pomerili vsi najboljši slovenski speedwayisti z licenco AMZS in gosti iz sosednjih držav.

Po zmagi na prvi dirki prvenstva v Krškem bo znova glavni favorit član domačega kluba AMTK Ljubljana Matej Žagar, ki lovi že svoj 18. naslov državnega prvaka. Zagotovo lahko pričakujemo tudi ponovitev napetega dvboj med Nickom Škorjo (AMTK Ljubljana) in Maticem Ivačičem (AMD Krško). V Krškem sta se pomerila dvakrat, v rednem delu je po diskvalifikaciji Škorje zmagal Krčan. Član ljubljanskega kluba se je nato preko dodatne vožnje uvrstil v finale, kjer je bil uspešnejši od Ivačiča in dirko končal na drugem mestu za Žagarjem.

Pred domačo publiko bo prvič nastopil 14-letni Anže Grmek, za katerega je letošnja sezona prva tekmovalna. Poleg voznikov iz Madžarske, Slovaške, Nemčije in Italije bodo barve AMZS in Slovenije zastopali še Denis Štojs in Jernej Hriberšek (AMD Krško) ter Dario Vugrinec in Dalibor Bot (ST Lendava). 

Dirka se bo začela ob 15. uri. Cena vstopnice je 8 evrov (sezonske 20 evrov*). Za otroke do 14. leta v spremstvu staršev je vstop na stadion brezplačen.

*Nakup sezonske vstopnice za vse tri dirke je možen pred dirko na blagajni kluba, na dan dirke pa na stadionu na blagajnah z vstopnicami.

Startna lista

1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana)
2. Jernej Hriberšek (AMD Krško)
3. Dennis Fazekas (Madžarska)
4. Denis Štojs (AMD Krško)
5. Michal Tomka (Slovaška)
6. Marius Hillebrand (Nemčija)
7. Matic Ivačič (AMD Krško)
8. Anže Grmek (AMTK Ljubljana)
9. TBA
10. Jan Mihalik (Slovaška)
11. TBA
12. Nick Škorja (AMTK Ljubljana)
13. Nicolas Vicentin (Italija)
14. Jakub Valkovič (Slovaška)
15. Dario Vugrinec (ST Lendava)
16. Dalibor Bot (ST Lendava)

 

Ključne besede


Matej ŽagarAMTK LjubljanaNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwaydržavno prvenstvo v speedwayuIlirija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji