Marko Jerman na 24-urni dirki motociklistov v Le Mansu

Na znameniti dirki na dirkališču Bugatti je družina Jerman že slavila - v letih 1998 in 2009 je zmagal Markov brat Igor Jerman.


Na francoskem dirkališču Bugatti v Le Mansu bo ta konec tedna na sporedu ena najbolj znanih in priljubljenih motociklističnih dirk z bogato zgodovino – tradicionalna 24-urna dirka motociklistov, ki šteje za svetovno prvenstvo v vzdržljivostnem motociklizmu. Na njej bo imela svojega predstavnika tudi Slovenija, saj bo z licenco AMZS, sicer pa kot član poljskega moštva Wojcik 1, nastopil Marko Jerman. 

Trenutno najboljši slovenski hitrostni motociklist, brat Igorja Jermana (ta je bil med zmagovalci te dirke kar dvakrat, in sicer leta 1998 in 2009), je v preteklosti že tekmoval tudi na 24-urni dirki v Le Mansu, zato dobro ve, kaj lahko na tako zahtevni preizkušnji pričakuje. Njegova sovoznika bosta Anglež Gino Rea in Poljak Marek Szkopek. Tekmovali bodo z yamaho YZF - R1. Njihova startna številka je 77.

Dirka se bo začela v soboto ob 15. uri in končala čez 24 ur v nedeljo ob 15. uri. Treningi bodo danes in jutri.

Ključne besede


Marko JermanIgor JermanLe Mans24 ur Le Mansa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji