Irt v Beli Krajini najbolje unovčil odsotnost Gajserja

Slovenska motokrosistična elita je bila z izjemno Tima Gajserja ta konec tedna zbrana v Stranski vasi pri Semiču, kjer je AMD Kolpa MXS organiziral drugo dirko državnega prvenstva.


Odsotnost dvakratnega svetovnega prvaka Tima Gajserja na drugi dirki državnega prvenstva, ki je bila na motokros poligonu Krupa v Stranski vasi pri Semiču, je najbolje izkoristil Peter Irt, ki se je veselil svoje prve letošnje zmage v elitnem razredu MX Open. 

Vožnji v elitni kategoriji so zaznamovali atraktivni boji med Irtom in Klemnom Gerčarjem, saj sta se predvsem v prvi borila od starta do cilja. Čeprav je Irt vodil večino časa, je v zadnjem krogu Gerčar izkoristil njegovo napako in slavil. Veselje v taboru SixtyTwo Motosport pa ni trajalo prav dolgo, saj je drugo vožnjo brez večjih težav dobil najmlajši izmed bratov Irt in se tako zavihtel na najvišjo stopničko na dirki. Kot tretji pa je v cilj obakrat pripeljal Miha Bubnič in se s tem veselil svoje prve uvrstitve na zmagovalni oder v razredu MX Open.

V razredu MX2 se je nadaljevala prevlada Jana Pancarja, ki je z dvema suverenima zmagama dokazal, da trenutno v Sloveniji nima konkurence. Podobno kot na prvi letošnji dirki je tudi v Semiču drugi končal Luka Milec, ki se je kljub težavam z očali v drugi vožnji v skupnem seštevku utrdil na drugem mestu. Bolj napeti pa so bili dvoboji v tej kategoriji za tretje mesto, kjer je na koncu s četrtim in tretjim mestom na stopničkah pristal Jaka Završan. 

V najšibkejšem razredu motokrosa MX50 je obe vožnji z lahkoto dobil madžarski voznik Aron Katona in za sabo pustil našega Tea Štukljana ter Luko Juriča.

V razredu MX65 je šla zmaga v roke Mihi Vrhu, ki je z brezkompromisno vožnjo v obeh dirkah zasluženo stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Drugo mesto je pripadlo Šimunu Ivandiću, za tretje pa sta se borila Lukas Osek in Žan Oven. Slednji je z boljšo drugo vožnjo uspešnejši.

Jaka Peklaj je v razredu MX85 dosegel prvo mesto, pred madžarskim voznikom Noelom Zanoczem in našim Luko Kunićem. V tej kategoriji sta nastopili tudi dve voznici: Maja Šketelj, ki je dosegla 7. in Mia Ribić, ki je končala na 9. mestu.

Končni vrstni red v kategoriji MX125 je bil enak tistemu s prve dirke na Prilipah, kjer je na najvišjo stopničko stopil Miha Robek, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Gašper Hauptman ter Aleks Ronzullo.

Med veterani 40 je svoje trenutno vodstvo v državnem prvenstvu potrdil Sašo Kragelj, ki je v obeh vožnjah končal kot prvi in za sabo pustil Simona Lavrina ter Tomaža Jankoviča.

Izredno zanimivo dogajanje pa smo lahko spremljali v razredu veterani 50, kjer se je na najvišjo stopničko povzpel Alojzij Fortuna, medtem ko so se v ozadju bili boji za drugo in tretje mesto. Igor Pancar je dosegel skupno 2. mesto, po tem, ko ga je v drugi vožnji premagal Alojz Vogrinc. Ta je v prvi vožnji zasedel 6. mesto, kar ni zadostovalo za končno uvrstitev na zmagovalni oder. Na koncu bronasti Zlatko Vaupotić je drugo vožnjo sicer končal na četrtem, vendar sta mu tretje mesto in Vogrinčeva napaka iz prve vožnje pomagala do skupno tretjega mesta. 

Vsi rezultati

Motokrosiste sedaj čaka teden premora, nato pa se bodo 4. maja 2019 pomerili v Škednju.

 

 

Ključne besede


motokrosKlemen GerčarPeter IrtJan PancarLuka Milecdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosuAMD Kolpa MXSSemičJaka Završan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji