Marko Jerman na 24-urni dirki v Le Mansu 12.

Na francoskem dirkališču Bugatti v Le Mansu, na eni najbolj znanih in priljubljenih motociklističnih dirk, je najhitrejši slovenski motociklist dosegel zelo dobro uvrstitev.


Na 24-uri dirki motociklistov v Le Mansu, ki šteje tudi za svetovno prvenstvo v vzdržljivostnem motociklizmu, je lep uspeh dosegel Marko Jerman, ki je kot edini slovenski voznik zastopal barve AMZS. S poljskim moštvom Wojcik 1 je osvojil 12. mesto v skupni uvrstitvi. Njegova sovoznika sta bila Poljak Marek Szkopek in Anglež Gino Rea.

Po zelo zanimivem in tesnem obračunu so slavili člani moštva SRC Kawasaki France pred moštvom Honda endurance racing. Obe moštvi sta prevozili 839 krogov. Moštvo Wocik 1 je zaostalo za 31 krogov. 

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva vodi moštvo SRC Kawasaki France s 102 točkama, moštvo Wojcik je na 15. mestu z 19. točkami.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu bo 11. maja 2019, in sicer 8-urna dirka na dirkališču Slovakiaring.

Ključne besede


Marko JermanLe Mans24 ur Le Mansa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji