V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo posameznikov Ivačič peti

AMD Krško je na praznik dela organiziral kvalifikacijsko dirko evropskega prvenstva v speedwayu, na kateri je slavil Rus Grigoriy Laguta. Od Slovencev je zelo dobro uvrstitev dosegel domačin Matic Ivačič, ki je s svojimi borbenimi vožnjami navduševal več kot 1500 navijačev.


Stadion Matije Gubca v Krškem je 1. maja 2019 gostil četrto kvalifikacijsko dirko evropskega prvenstva v speedwayu, na kateri je brez izgubljene točke zmagal Rus Grigoriy Laguta. Drugo mesto si je privozil Poljak Kacper Woryna, tretje pa je pripadlo še enemu Rusu Sergeju Logatchevu. Slednjim je s tem uspela tudi neposredna uvrstitev na t. i. »Euro challenge« dirko, nadaljnji krog tega tekmovanja, ki bo na Madžarskem. Od Slovencev se je po pričakovanjih najbolje odrezal domačin Matic Ivačič, ki je na koncu osvojil peto mesto in s tem rezultatom še lahko upa na mesto rezerve v »Euro challenge«. Dobro je vozil tudi njegov klubski kolega, veteran Denis Štojs, ki je v močni mednarodni konkurenci voznikov iz dvanajstih držav zbral sedem točk, kar je zadostovalo za končno enajsto mesto. 

Ivačič je v rednem delu dirke enkrat zmagal, štirikrat pa je osvojil drugo mesto. S tem se je kot tretji po točkah kvalificiral v dodatno vožnjo za uvrstitev v veliki finale, kjer sta že čakala najboljša iz rednega dela dirke. Žal sta že po startu bolje potegnila Woryna ter Danec Bjarne Petersen. Ivačič se je sicer dobro boril, a mu žal ni uspelo premagati favoriziranih konkurentov. Na koncu je osvojil končno peto mesto, s svojimi drznimi vožnjami pa navdušil več kot 1500 navijačev in dokazal, da napreduje iz dirke v dirko ter da trenutno drugo mesto v državnem prvenstvu ni naključje:


Priznam, da sem razočaran, saj bi z nekoliko več sreče lahko morda uspel še kaj več, tako pa lahko sedaj le čakam in upam, da bom v naslednji krog uvrščen vsaj kot rezerva,

je po dirki povedal Ivačič in dodal:

Veliko mi pomenijo pomoč in nasveti Mateja Žagarja, ki je bil prav tako na dirki. Napredek je in to je pomembno. Gremo naprej in verjamem, da se mi bo trud in vložek obrestoval.

Že to soboto našo najboljšo slovensko trojico Mateja Žagarja, Matica Ivačiča in Nicka Škorjo v nemškem Landshutu čaka nastop na pokalu narodov v speedwayu, kjer se bo slovenska reprezentanca pomerila v zelo močni polfinalni skupini s Poljaki, Nemci, Švedi, Ukrajinci, Italijani in Čehi. 

Dirka za svetovno prvenstvo v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije v Krškem 1. junija

Za AMD Krško je bila kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva odlična generalka pred dirko sezone, Veliko nagrado Slovenije, drugo preizkušnjo letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayu, ki bo na stadionu Matije Gubca 1. junija.

Toliko prehitevanj in tako konkurenčne proge iz vseh štartnih mest nismo imeli že vrsto leto, resnično smo vsi trdo delali, da smo progo spravili v tako stanje, do dirke za svetovno prvenstvo pa bi jo radi še izboljšali,

je po dirki dejal direktor dirke Gregor Arnšek, ki je iz žirije prinesel podatek, da je bilo naštetih vsaj dvajset prehitevanj, ki so tudi glavna draž tega športa. 

Zmagovalec Rus Grigory Laguta je že bil stalni član dirk za svetovno prvenstvo v speedwayu. Na zmagovalni oder sta se uvrstila še Poljak Kacper Woryna in Sergej Logat, prav tako iz Rusije.


Foto: mediaspeed.net

Rezultati

1. Grigoriy Laguta, (Rus): 15 točk, 2. Kacper Woryna (Pol): 10, 3. Sergey Logatchev (Rus): 13, 4. Bjarne Pedersen (Dan): 10, 5. Matic Ivačič (Slo): 11, ..., 11. Denis Štojs (Slo): 7, ...

Ključne besede


AMD KrškoMatic IvačičspeedwayDenis Štojs

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji