Gajser in Gerčar po daljšem premoru ta vikend v Mantovi

Najboljši motokrosisti na svetu se bodo v nedeljo pomerili na dirki za Veliko nagrado Lombardije. Tim Gajser si obeta nov napet dvoboj s svojim največjim rivalom Cairolijem, Klemen Gerčar pa bo skušal osvojiti svoje prve letošnje točke. Jan Pancar še čaka, ali bo lahko nastopil v razredu MX2.


To nedeljo bo pri naših zahodnih sosedih peta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. To bo druga zaporedna dirka v Italiji, kjer je pred dobrim mesecem v Trentinu zadonela slovenska himna – na najvišjo stopničko zmagovalnega odra je stopil naš as Tim Gajser. Tako kot v Pietramurati bo tudi v Mantovi v razredu MXGP Slovenija imela dva predstavnika, saj bo poleg Gajserja z licenco AMZS nastopil tudi Klemen Gerčar.

Gajser ima po zmagi na prejšnji dirki dobro izhodišče, saj je zaostanek za trenutno vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Antoniem Cairolijem, zmanjšal na 17 točk in tako zaseda drugo mesto.

Gerčar se je najboljšim motokrosistom na svetu v letošnji sezoni prvič pridružil na prejšnji dirki v Pietramurati, kjer je dosegel skupno 29. mesto. Lukovčan je namreč šele pred dobrim mesecem okreval po vnovični operaciji kolena in tako izpustil tudi dirko za Veliko nagrado Velike Britanije in dirko za Veliko nagrado Nizozemske, ki ju je sicer imel v načrtu.

Pancar še čaka na potrditev nastopa v MX2

V razredu MX2 naj bi slovenske barve zastopal 18-letni Jan Pancar, ki je prejšnji vikend na tretji dirki državnega prvenstva v Škednju v svojem tekmovalnem razredu MX2 vknjižil še tretjo zmago. Ali bo dobil povabilo organizatorja, bo znano v petek. Mladi up slovenskega motokrosa je letos odpeljal tri dirke svetovnega prvenstva v razredu MX2, vendar mu točk doslej še ni uspelo osvojiti.

#MXGPLombardia
Kvalifikacije bodo v soboto, dirka v razredu MXGP pa v nedeljo: prva vožnja bo ob 14.15 druga ob 17.10, prenos na Šport TV.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji