Napovednik AMZS šport za 21. teden

Objavljamo koledar aktivnosti AMZS na področju motošporta in kartinga v obdobju od 20. do 26. maja 2019.


MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva v motokrosu za Veliko nagrado Francije

Konec tedna bo v Franciji sedma dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. V razredu MXGP bosta z licenco AMZS nastopila  Tim Gajser in Klemen Gerčar. Na istem prizorišči bo tudi dirka evropskega prvenstva EMX250 in EMX125. V razredu EMX250 bo z licenco AMZS nastopil Jan Pancar, ki je sicer v čakalni vrsti za nastop na dirki svetovnega prvenstva v razredu MX2. Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

Kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo

Na Portugalskem bo ta konec tedna tretja kvalifikacijska dirka letošnjega evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike. Z licenco AMZS bodo nastopili v razredu EMX85 Jaka Peklaj, v razredu EMX65 pa Miha Vrh in Šimun Ivandić. 

Jaka Peklaj je mladi up slovenskega motokrosa.

SPEEDWAY

Novinarska konferenca pred dirko svetovnega prvenstva v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije

Odštevamo dneve do največjega motošportnega dogodka v Sloveniji – dirke svetovnega prvenstva v speedwayu, ki jo bo 1. junija 2019 na Stadionu Matije Gubca organiziral AMD Krško. Organizatorji in najboljši slovenski speedwayisti Matej Žagar, Matic Ivačič, Nick Škorja in Denis Štojs se bodo v torek, 21. maja 2019, ob 11. uri predstavili na novinarski konferenci. Dogodek bo v prostorih AMZS.

Kvalifikacije za mladinsko svetovno prvenstvo v speedwayu do 21 let

V soboto, 25. maja 2019, bosta naša speedwayista Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in Jernej Hriberšek (AMD Krško) nastopala na kvalifikacijski dirki za svetovno prvenstvo do 21 let. Škorja se bo preizkusil v Čeških Pardubicah, Hriberšek pa bo nastopil v Straslundu v Nemčiji. 

Nick Škorja uspešno nastopa tudi v domačem državnem prvenstvu, kjer je po dveh dirkah tretji (za Matejem Žagarjem in Maticem Ivačičem). 

STARODOBNI MOTOCIKLIZEM

Pozivna dirka starodobnikov v Središču ob Dravi

V Središču ob Dravi bo prihodnji konec tedna 3. mednarodna pozivna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2019. Uradni trening z merjenjem časa bo na sporedu v nedeljo, 26. maja 2019, ob 11.00, dirka pa se bo začela okoli 15. ure.

CROSS COUNTRY

Dirka državnega prvenstva v cross coutryju v Žireh

V soboto, 25. maja 2019, se bo v Račah pri Žireh odvila dirka za enduro cross country. Dirka bo v športnem parku Jernej Les.

TRIAL

Trial šola

AMZS za vse otroke, ki želijo spoznati svet triala, v letu 2019 ob podpori podjetja Akrapovič d.d. organizira šest terminov trial šole. Prvi bo ta četrtek, 23. maja 2019, v Lukovici. 

Ključne besede


Matej Žagarmotokrostrialstarodobnikicross countryNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwayspeedway grand prix

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji