Na dirki za VN Francije Gajser, Gerčar in Pancar

Konec tedna bo v francoskem kraju Saint-Jean-d'Angély sedma dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. V razredu MXGP bosta z licenco AMZS nastopila Tim Gajser in Klemen Gerčar, v razredu MX2 pa Jan Pancar.


Najboljši motokrosisti sveta se bodo za točke svetovnega prvenstva pomerili že tretji vikend zapored. Po deževni in blatni Mantovi in za slovenski motokros zmagoviti Aguedi se karavana seli v Saint-Jean-d'Angély. Naš najboljši motokrosist Tim Gajser je po osvojitvi Velike nagrade Portugalske izjemno motiviran.

Na vsako tekmo grem z mislijo, da se uvrstim pred Cairolija. So pa njegove vožnje zelo konstantne, zato mu je zelo težko odščipniti veliko točk,

je po dirki minulo nedeljo povedal naš šampion. Gajser je namreč po slabši uvrstitvi v Mantovi za Italijanom v skupnem seštevku zaostajal 40 točk, z zmago v obeh vožnjah na progi v Aguedi pa je v boju za naslov svetovnega prvaka uspel nadoknaditi »le« šest točk, saj je bil Cairoli obakrat na drugem mestu. Ob zares dobri formi italijanskega zvezdnika motokrosa je torej še kako pomembno, da bo Gajser v nadaljevanju sezone pred svojim glavnim tekmecem. Proga, na kateri bo dirka za Veliko nagrado Francije, mu je sicer pisana na kožo:

Podlaga v Saint-Jean-d'Angélyju je še nekoliko bolj trda od tiste v Aguedi. Mi je zelo všeč in se že zelo veselim dirke.

V Francijo tudi Gerčar in Pancar

Na dirki za Veliko nagrado Francije bosta nastopila še dva slovenska motokrosista: Klemen Gerčar bo v razredu MXGP odpeljal svojo tretjo letošnjo dirko, Jan Pancar pa v razredu MX2 četrto. Oba želita osvojiti svoje prve točke v tej sezoni.

Kvalifikacije bodo v soboto, dirka v nedeljo. Prva vožnja razreda MX2 bo ob 13.15, razreda MXGP ob 14.15. Finalna vožnja MX2 bo ob 16.10., MXGP pa ob 17.10.

Motokros podmladek bo tekmoval na Portugalskem

V mednarodni konkurenci bodo ta konec tedna tekmovali še trije motokrosisti z licenco AMZS. V kraju Fernao Joanes na Portugalskem bo namreč tretja od štirih kvalifikacijskih dirk letošnjega evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike v razredih EMX85 in EMX65. V razredu EMX85 bo nastopil Jaka Peklaj, v razredu EMX65 pa Miha Vrh in Šimun Ivandić. Četrta kvalifikacijska dirka bo zadnji junijski konec tedna 2019 v Sloveniji, organiziral jo bo AMD Šentvid pri Stični.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarJan PancarJaka PeklajMX2svetovno prvenstvo v motokrosuEMX85EMX65MXGPFranceMiha VrhŠimun Ivandić

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji