Napovednik AMZS šport za 23. teden

Koledar aktivnosti AMZS na področju motošporta in kartinga od 3. do 9. junija 2019.


MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva v motokrosu za Veliko nagrado Rusije 

Konec tedna bo v Rusiji deveta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. V razredu MXGP bo z licenco AMZS naš edini predstavnik Tim Gajser, ki si bo skušal privoziti tretjo zaporedno zmago in še bolj zmanjšati zaostanek za vodilnim v prvenstvu Cairolijem ali pa celo prevzeti vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Italijan ima pred dirko v Orljonoku pred Gajserjem deset točk prednosti.

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

SPEEDWAY

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo v speedwayu

Speedwayisti imajo ta konec tedna kvalifikacijske dirke za uvrstitev v finale, kjer si najboljši trije zagotovijo nastopanje na dirkah svetovnega prvenstva v letu 2020.

Naš najboljši speedwayist Matej Žagar (AMTK Ljubljana) se bo v kvalifikacijah pomeril v slovaški Žarnovici v soboto, 8. junija 2019. Isti dan čaka preizkušnja še drugega člana ljubljanskega kluba, mladega Nicka Škorjo, ki bo svoje delo opravil v francoskem Lamothe Landu. Član AMD Krško Matic Ivačič bo nastopil naslednji dan, in sicer v nedeljo, 9. junija 2019, v nemškem Abensbergu.

 

CESTNOHITROSTNI MOTOCIKLIZEM

Dirka svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu

Najboljše dirkače v vzdržljivostnem motociklizmu ta vikend čaka predzadnja dirka letošnjega svetovnega prvenstva, 8-urna dirka v nemškem Oscherslebnu. Z licenco AMZS bo za slovaško moštvo Maco racing nastopil Marko Jerman.

TRIAL

Trial šola

V četrtek, 6. junija 2019, bo v Verdu potekala druga trial šola, ki jo AMZS organizira v sodelovanju s partnerjem Akrapovič. 

Število udeležencev je omejeno. Prijavite se lahko prek e-naslova info@trial.si. Za več informacij lahko tudi pokličete na telefonsko številko 040 894 846. 

Odprto prvenstvo Hrvaške in Slovenije v trialu

V soboto, 8. junija 2019, bo Jastrebarskem na Hrvaškem potekalo odprto prvenstvo Hrvaške in Slovenije v trialu. Organizator dirke je Motokros klub Jasko. 

KARTING

Dirka za SSC Sportstil pokal

V nedeljo, 9. junija 2019, bo na kartodromu Ada Huja v Beogradu organizirana peta dirka letošnjega prvenstva srednjeevropske cone (CEZ) v kartingu, ki bo štela tudi za SSC Sportstil pokal. Tekmovalci bodo imeli možnost dirkati tudi na prostih treningih, ki bodo na sporedu v četrtek in petek. Šesta dirka prvenstva CEZ bo prihodnji konec tedna, 16. junija na kartodromu AMZS v Slovenji vasi pri Ptuju.

Razpisani so tekmovalni razredi: Mini 50, Rotax Micro Max, Rotax Mini Max, Rotax Junior, Rotax Rotax Max Senior, Rotax DD2/Masters in KZ2.

Ključne besede


Matej ŽagarTim GajsermotokroskartingCHDtrialJan PancarMarko JermanmxgpNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayEMX 250speedway grand prixMX2trial šolanapovednikMXGPRusija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji