Jerman v Nemčiji pod pričakovanji

8-urna dirka v vzdržljivostnem motociklizmu za svetovno prvenstvo v Oscherslebnu se za našega voznika Marka Jermana ni izšla z vidnejšo uvrstitvijo.


Marko Jerman, edini slovenski predstavnik na 8-urni dirki v vzdržljivostnem motociklizmu za svetovno prvenstvo v Oscherslebnu v Nemčiji, ni dosegel večjega uspeha. V kvalifikacijah si je slovaško moštvo Maco, za katerega je tokrat vozil Jerman, privozilo 19. štartno mesto med 39 ekipami. Na dirki so imeli člani moštva težave, njihov motocikel je bil skoraj uro v boksih, tako da so na koncu osvojili 27. mesto med 31 uvrščenimi ekipami s 34 krogi zaostanka. Zmagalo je moštvo Honda Francija s 308 prevoženimi krogi.

Dirka v Nemčiji je bila predzadnja v letošnjem prvenstvu, zadnja bo v Suzuki na Japonskem.

Jerman je sicer letos nastopil tudi na 24-uri dirki motociklistov v Le Mansu, ki prav tako šteje za svetovno prvenstvo v vzdržljivostnem motociklizmu. S poljskim moštvom Wojcik 1 je kot edini slovenski predstavnik z licenco AMZS osvojil zelo dobro 12. mesto v skupni uvrstitvi. Njegova sovoznika sta bila Poljak Marek Szkopek in Anglež Gino Rea.

 

Ključne besede


CHDMarko JermanMaco Racingcestno hitrostni motociklizem24 ur Le Mansa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji