Gajser v Latvijo po višjo prednost, Gerčar in Pancar po točke

V nedeljo, 16. junija 2019, bo na progi v Kegumsu v Latviji deveta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu. Z licenco AMZS bodo tokrat nastopili Tim Gajser in Klemen Gerčar v razredu MXGP ter Jan Pancar v razredu MX2.


Najboljši motokrosisti na svetu bodo ta vikend zopet merili moči na mivknati progi v Kegumsu v Latviji. S progami na mivki je imel v preteklosti Tim Gajser kar nekaj težav, toda letos pozimi je veliko pozornosti namenil prav izboljšanju tehnike vožnje in potem tudi na dirkah pokazal, da je naredil velik napredek in da se tudi na takšnih progah lahko meri z vsemi tekmeci. Gajser bo seveda skušal nadaljevati niz nepremaganosti, saj je v zadnjih šestih vožnjah vselej prvi pripeljal skozi cilj in s polnim izkupičkom zmagal na zadnjih treh dirkah. S tem si je privozil tudi 13 točk prednosti v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, v Latviji bo tako imel priložnost, da ohrani svoj položaj vodilnega v svetovnem prvenstvu in po možnosti še poveča svojo prednost. Med tekmeci bo Gajser osrednjo pozornost namenil Antoniu Cairoliju, saj sta praktično edina kandidata za naslov svetovnega prvaka, vsi drugi tekmeci že močno zaostajajo. V njun dvoboj se lahko vmeša Jeffrey Herlings, ki pa še išče pravo formo po dolgotrajni poškodbi in odsotnosti z dirki. Pred domačimi gledalci se bo nedvomno skušal kar v najboljši luči pokazati tudi Pauls Jonass.

Bo Gajser uspel ohraniti mesto vodilnega in še povečati svojo prednost ali pa bo njegovemu največjemu tekmecu Cairoliju končno uspel dober vikend in bo spremenil vrstni red na vrhu? 

V Latvijo se odpravljata tudi naša druga dva motokrosista, Klemen Gerčar, ki bo nastopil v elitnem razredu MXGP in Jan Pancar, ki bo vozil v razredu MX2.

Gerčar je v letošnji sezoni nastopil je le na treh dirkah svetovnega prvenstva, a se na nobeni ni uspel uvrstiti med dobitnike točk. Nova priložnost se mu torej ponuja v Latviji.

Klemen Gerčar se bo boril za prve točke v letošnji sezoni svetovnega prvenstva v razredu MXGP. 

Pozitivno pa je presenetil devetnajstletni Jan Pancar, ki je na dirki za Veliko nagrado Francije z dvema odličnima vožnjama prišel do prvih točk v razredu MX2 in dokazal, da se lahko kosa z najboljšimi mladimi motokrosisti na svetu.

Pancar bo skušal ponoviti rezultat iz Francije, kjer se je z odličnima vožnjama prvič letos uvrstil med dobitnike točk. 

Kvalifikacije bodo v soboto, dirka v nedeljo: start prve vožnje v razredu MXGP bo ob 13.15, druge pa ob 16.10, v razredu MX2 pa uro prej.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarJan PancarmxgpMX2VN Latvije

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji