Sadar in Mihič pred vrati finala pod Vezuvom

Kartisti razredov KZ ter KZ2 so se minuli konec tedna v italijanskem Sarnu merili na sklepni dirki evropskega prvenstva, medtem ko so z drugo letošnjo preizkušnjo opravili vozniki v kategoriji FIA Academy Trophy. Slovenske barve sta na dirkališču ob vznožju vulkana Vezuv pri Neaplju zastopala Martin Mihič (JEFRA Racing Klub), ki je nastopil v kategoriji KZ2, Mai Sadar (AMD Šlander) pa je Slovenijo zastopal v razredu FIA Academy Trophy. Dirko si je ogledal tudi predsednik karting komisije pri FIA, nekdanji dirkač formule 1, Felipe Massa.


Mai Sadar je na dirko za Veliko nagrado Italije odpotoval z dobro popotnico spodbudnih nastopov z uvodne dirke v Wackersdorfu. Na krilih priprav, ki jih je opravil pred nastopom v Sarnu, mu jo je tik pred dirko zagodla neprijetna poškodba, ki ga je nedvomno ovirala pri nastopih. Bolečine in neznosna vročina, ki se je povzpela vse do 38 stopinj Celzija, sta še nekoliko pripomogla k slabi predstavi v kvalifikacijah. Sadar se je v konkurenci oseminštiridesetih voznikov uvrstil šele na skromno 46. mesto. V kvalifikacijskih dirkah se mu je dvakrat uspelo prebit v ospredje, a ponesrečen nastop v drugi kvalifikacijski vožnji mu je preprečil tako željeno uvrstitev v finale. Na koncu je osvojil 36. mesto, predvsem na račun slabih kvalifikacij pa je ostal pred vrati finala kamor se uvrsti najboljših 34 voznikov. Zmage v razredu Academy Trophy se je veselil Oleksandr Partishev (Ukrajina), drugo mesto je osvojil Latvijec Kajus Siksnelis, tretji pa je bil domačin Paolo Ferrari.

Martin Mihič (TB-Kart/TM/Bridgestone) nadaljuje z nabiranjem izkušenj na dirkah najvišjega ranga. V kategoriji KZ2 je nastopilo petinšestdeset voznikov. Mihič se je na kvalifikacijah uvrstil na 58. mesto, v kvalifikacijskih vožnjah pa si je dvakrat privozil 14. mesto, ter 16., 18. in 19. mesto. Žal je bilo v izjemni konkurenci to premalo za nastop v finalu, kjer ima mesto zagotovljenih 34 najboljših voznikov po izločilnih bojih. Mihič je uvodno dirko evropskega prvenstva tako sklenil na 50. mestu. Zmage se je veselil Francoz Emilien Denner (Sodi/TM/Bridgestone), naslov evropskega prvaka pa je osvojil Šved Emil Skaras (Energy/TM/Bridgestone).

Mihič je uvodno dirko evropskega prvenstva zaključil na 50. mestu.

V elitnem razredu KZ, kjer nastopajo le izbrani najboljši vozniki na svetu, je prednost domačega terena izkoristil Italijan Lorenzo Camplese (Tony Kart/Vortex/Bridgestone), drugi je bil Nizozemec Bas Lammers (Sodi/TM/Bridgestone), tretji pa Nizozemc Jorrit Pex (KR/TM/Bridgestone), ki si je z uvrstitvijo na zmagovalni oder privozil naslov evropskega prvaka.

Rezultati dirke so na voljo na spletni strani CIK-FIA.

Ključne besede


kartingMartin MihičMai Sadar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji