Napovednik AMZS šport za 26. teden

Koledar aktivnosti AMZS na področju motošporta in kartinga za obdobje od 24. do 30. junija 2019.


MOTOKROS

Dirka državnega prvenstva za Slovenijo in Hrvaško

Na praznični torek, 25. junija 2019, se bodo motokrosisti iz Slovenije in Hrvaške pomerili na peti dirki državnega prvenstva, ki bo pri naših južnih sosedih. Dirka bo potekala na stezi Vućak, ki leži v neposredni bližini mesta Zabok pri Zagrebu, organizator dirke pa je moto-šport društvo Zabok.

Motokros šola

V soboto, 29. junija 2019, bo v Sežani pod vodstvom Andreja Rusa potekala druga motokros šola, ki jo AMZS organizira v sodelovanju s partnerjem Akrapovič. Cena udeležbe na posamezni motokros šoli je 20 EUR na udeleženca, ob predhodni najavi pa je možna tudi izposoja motorja in opreme.

Četrta kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznikov in dirka evropskega prvenstva v razredu open

Konec tedna bo v Šentvidu pri Stični četrta kvalifikacijska dirka evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike. Z licenco AMZS bodo nastopili Jaka Peklaj (AMD Šentvid) v razredu MX 85 in Miha Vrh (ŠD MX Moto društvo Bistrc) ter Šimun Ivandić (Motocross-Ski Gajser) v razredu MX 65. To bo zadnja kvalifikacijska dirka pred finalom, ki bo v sklopu dirke za svetovno prvenstvo 28. julija 2019 v Loketu na Češkem.

Na progi Dolina pod Kalom pa bo ta konec tedna tudi šesta od sedmih letošnjih dirk evropskega prvenstva v razredu open, na kateri bodo z licenco AMZS nastopili Jan Pancar, Jan Hribar, Matevž Robek, Jaka Završan in Klemen Gerčar.

Kvalifikacije bodo v soboto, dirka v nedeljo. Ljubitelji motokrosa, vabljeni!

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

SPEEDWAY

Dirka pokalnega prvenstva klubov

V torek, 25. junija 2019, bo na Stadionu Matije Gubca v Krškem prva dirka pokalnega prvenstva klubov AMZS v speedwayu. Na dirki, ki se bo začela ob 17. uri, se bodo pomerili speedwayisti AMTK Ljubljana in AMD Krško. 

MINIMOTO, SKUTER, SUPER MOTO

Druga dirka državnega prvenstva v panogah skuter in minimoto ter rekreativnega tekmovanja v supermotu

V nedeljo, 30. junija 2019, bo na progi GAS v Vrtojbi pod okriljem AKK Šempeter na sporedu druga dirka državnega prvenstva v panogah mini- in supermota, skuterjev, old timerjev in pitbikov. Prvi termin dirke – 19. maj – je bil zaradi izredno slabe vremenske napovedi odpovedan. Dirke bodo potekale v vseh omenjenih kategorijah, seveda pod pogojem, da bo v vsaki dovolj prijav. Pogoj za izvedbo treningov in dirk razreda oldtimer 50 GP in pitbike je namreč najmanj pet prijavljenih voznikov. Trenutno so na voljo trije različni urniki, vodstvo dirke pa bo primernega izbralo po zaključku tehničnih pregledov in verifikacije. 

MOTOŠPORTNI DAN

V sredo, 26. junija 2019, bo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem prvi letošnji motošportni dan za otroke od 5. do 8. leta starosti. Program je namenjen zgodnjemu spoznavanju motošportnih panog - kartinga, minimota, triala in motokrosa. Vadba bo potekala skozi zabavo s postopnim uvajanjem in nadgrajevanjem spretnosti. Otroci se bodo lahko preizkusili z električnimi trial motocikli, bencinskimi motokros in minimoto motocikli ter kartingi.

Ključne besede


motokrossupermotominimotoskutermotošportni danmotokros šolaJaka PeklajspeedwayAndrej RusMiha VrhŠimun Ivandić

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji