AMZS napovednik za 27. teden

Koledar aktivnosti na področju motošporta in kartinga za obdobje od 1. do 7. julija 2019.


SPEEDWAY

Dirka svetovnega prvenstva na Švedskem

Najboljši speedwijsti na svetu se bodo v soboto, 6. julija 2019, pomerili na četrti dirki letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo v Hallstaviku na Švedskem. Matej Žagar bo po treh neuspelih poskusih skušal priti v polfinale in zabeležiti najboljši rezultat v letošnji sezoni. V skupnem seštevku prvenstva vodita Dudek in Madsen z vsak po 40 točkami, serijski slovenski državni prvak pa s 17 točkami zaseda 12. mesto.  

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

Evropsko prvenstvo do 21 let v speedwayu

Konec tedna bosta naša mlada speedwayista Nick Škorja in Jernej Hriberšek nastopila na drugi dirki evropskega prvenstva do 21 let v speedwayu v madžarskem Nagihalaszu. Kvalifikacije bodo v petek, dirka pa v soboto.

MOTOKROS

Dirka svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Indonezije

Konec tedna bodo najboljši motokrosisti na svetu po 14–dnevnem premoru zopet merili svoje moči, tokrat v indonezijskem Palembangu, kjer bo na sporedu enajsta dirka za svetovno prvenstvo. Po desetih preizkušnjah je v najboljšem položaju za naslov prvaka naš Tim Gajser – v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ima pred Antoniem Cairolijem 83 točk naskoka.

Podrobnejši napovednik bo objavljen v prihodnjih dneh.

KARTING

Dirka državnega prvenstva v kartingu

V nedeljo, 7. julija 2019, bo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem v organizaciji AKK Sportstil karting dirka, ki bo štela za državno prvenstvo Slovenije, SSC Sportstil pokal in tudi za prvenstvo Hrvaške. Prosti trening in kvalifikacijske dirke bodo v soboto, dirka pa v nedeljo. 

 

 

Ključne besede


Matej ŽagarTim GajsermotokroskartingAntonio CairoliNick ŠkorjaspeedwayJernej Hriberšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji