Tim Gajser v Indonezijo sproščeno, a zelo odločno

V nedeljo bo slovenski as na enajsti dirki letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP lovil šesto zaporedno zmago.


Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser, ki tekmuje z licenco AMZS, je odpotoval na enajsto preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP, ki bo to nedeljo v Palembangu v Indoneziji. V Aziji bo lovil šesto zaporedno zmago, s katero bi se še utrdil v vodstvu skupnega seštevka točkovanja za svetovno prvenstvo, v katerem ima 441 točk oziroma 83 več od prvega zasledovalca Antonia Cairolija.

Antonio Cairoli in Jeffrey Herlings bosta manjkala tudi na azijskih dirkah

Italijan, najhujši tekmec najboljšega slovenskega motokrosista, in njegov moštevni kolega Jeffrey Herlings okrevata po poškodbah in iz moštva KTM Racing so organizatorjem sporočili, da ju v Indoneziji ne bo. Gajser se je na zahtevne razmere, ki ga čakajo v Indoneziji, dobro pripravil. Večino treningov je v hudi pripeki in vročini, kakršna bo tudi na dirkališču na jugu Sumatre, kjer bo za nameček še obilo vlage, opravil na domači trening-progi, našel pa je tudi nekaj časa za odmor in sprostitev na morju ter si je tako zagotovo dobro napolnil baterije. Te bo polne in dobro delujoče močno potreboval tudi za nadaljevanje sezone, saj ga po Palembangu že prihodnji konec tedna čaka še zahtevna dirka v Semarangu, ki leži severno ob morju v centralnem delu otoka Java.

Tima Gajserja v Indoneziji čakata peklenska vročina in visoka vlažnost, zahtevne razmere na progi pa lahko dodatno otežijo še nepričakovane padavine.

Osem dirk do konca sezone Gajser v izvrstnem položaju na vrhu lestvice svetovnega prvenstva

V boju za naslov svetovnega prvaka je do konca sezone še osem dirk in če bo Gajser v podobnem ritmu zadnjih preizkušenj za točke svetovnega prvenstva nadaljeval tudi na drugem koncu sveta, potem bo storil velik korak do novega naslova svetovnega prvaka. 

Na obeh azijskih dirkah bo Gajser edini slovenski predstavnik, saj se Klemen Gerčar, ki tudi tekmuje v razredu MXGP, in Jan Pancar, ki nastopa v šibkejšem MX2 razredu, udeležujeta le dirk na evropskih prizoriščih.


Kvalifikacije dirke za Veliko nagrado Indonezije bodo v soboto, dirka pa v nedeljo. Prva vožnja bo 7. julija ob 8., druga pa ob in 11. uri. Prenos bo na na programu Šport TV 1.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosKlemen GerčarJan Pancarsvetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji