Karting dirko na Vranskem zaznamovali ostri boji za točke državnega prvenstva

V organizaciji AKK Sportstil je bila v vročem in sončnem vremenu ter na pošteno razgretem asfaltu dirka Rotax Max Challenge za točke državnega prvenstva Slovenije, SSC Sportstil pokala in tudi za prvenstvo Hrvaške. Udeležilo se jo je 71 tekmovalcev.


V nedeljo, 7. julija 2019, so v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem znova hrumeli kartingi. Kar 71 voznikov se je merilo za točke točke državnega prvenstva Slovenije v šestih različnih kategorijah.

Najmlajši v starosti pet do osem let so se merili izven konkurence v baby razredu Mini 50. Šest nadebudnih bodočih karting asov je odpeljalo dve vožnji in za trud ter znanje, ki so ga rosno mladi upi pokazali, so si vsi prislužili priznanja.

Kar 22 voznikov v kategoriji Micro Max

Najštevilčnejša udeležba je bila v kategoriji Rotax Micro Max. Za SSC Sportstil pokal se je merilo kar 22 voznikov, dvanajsterica med njimi pa se je borila tudi za točke državnega prvenstva. Dve napeti in razburljivi vožnji sta naslov najboljšega prinesla Niku Trobcu (Jolly Team), ki pa je imel tudi nekaj sreče. Vodilni v drugi vožnji, Koprčan Nik Ščulac (AMD Ptuj), je imel namreč veliko smole in je v zadnjem krogu odstopil. Drugo mesto si je privozil Tai Šiler (AMD Moste), tretji pa je bil Aljaž Vidmar (AKK Sportstil).

Trobec, Šiler in Vidmar s pokali

Najmanj številčna je bila kategorija Mini Max, v kateri sta se za pokal SSC Sportstil merila samo dva tekmovalca, in sicer Nemanja Jovanović in Antonio Pendo. Zmagovalec srbsko-hrvaškega dvoboja je bil član ASK Sportico Jovanović, Hrvat Pendo, ki brani barve AK Dubrovnik, pa mu je tokrat gledal v hrbet.

Bolj razburljivo je bilo v kategoriji Junior. V točkovanju za pokal SSC Sportstil se je najbolj izkazal še en srbski predstavnik na dirki na Vranskem. Filip Jenić je bil prehiter za deseterico prijavljenih voznikov in je visoko v zrak dvignil zmagovalni pokal. Najboljši Slovenec je bil Mai Sadar četrti, hkrati pa prvi v točkovanju za državno prvenstvo. Za njim sta se zvrstila Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina) in Taj Kovačič (AMD Ptuj).

Sadar, Mlakar in Kovačič na zmagovalnem odru
Sadar, Mlakar in Kovačič na zmagovalnem odru

V kategoriji Max Senior Katja Pivk premočna za fante

Tudi v članski kategoriji Rotax Max Senior se je prav tako udarila deseterica prijavljenih, najbolj pa se je izkazala Katja Pivk (AMD Šlander) pred klubskim kolegom Nikom Štefančičem. Tretje mesto si je privozil Matic Kolmanič (AMD Ptuj).

Veliko zanimanja je bilo tudi za najmočnejšo kategorijo DD2. V njej je imenitno z obema vožnjama opravil Xen De Ruwe, član kluba AKK Sportstil, ki je organiziral dirko na Vranskem. Vseskozi je bil tesno za njim zelo obetavni Anže Dovjak (AMD Šlander), a je na koncu osvojil drugo mesto, na tretjem na zmagovalnih stopničkah pa je stal izkušeni Primož Matelič (AMD Hajdina).

De Ruwe na najvišji zmagovalni stopnički, Dovjak drugi in Matelič tretji v razredu DD2
De Ruwe na najvišji zmagovalni stopnički, Dovjak drugi in Matelič tretji v razredu DD2

Tudi v kategoriji KZ2 je bilo nekaj zelo ostrih bojev, ki so voznike prisilili, da so iz pogonskih agregatov iztisnili vse, kar so zmogli. Najbolj spreten in tudi srečen je bil mladi Jan Skledar (AMD Ptuj), le malenkost manj pa njegov klubski kolega, izkušeni Karim Greblo, ki si je privozil drugo mesto. Tretje je pripadlo Vidu Pšajdu (AMD Hajdina).

Skledar, Greblo in Pšajd so se veselili prvih treh mest v kategoriji KZ2

Ko je skozi cilj na zadnji dirki pripeljal še zadnji tekmovalec, je za osvežitev in ohladitev razgretih pogonskih agregatov poskrbel dež. Ta k sreči ni pokvaril celotne slike o zanimivem tekmovanju, ki se je udeležencem, njihovim spremljevalcem, tehničnemu osebju in gledalcem zanesljivo dobro vtisnila v spomin.

Ključne besede


kartingAnže DovjakKatja Pivkdržavno prvenstvoXen De RuweMai Sadar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji