Karting dirka v AMZS centru v Slovenji vasi postregla z lepimi boji za točke državnega prvenstva

AMD Ptuj je v Slovenji je izvedel dirko za točke državnega prvenstva Slovenije, sportstil pokala in prvenstva Hrvaške. Dobro organizirano tekmovanje je potekalo brez zapletov in nesreč.


AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi je bil v nedeljo, 4. avgusta 2019, prizorišče dirke za državno prvenstvo Slovenije, sportstil pokala in prvenstva Hrvaške. Zbralo se je 65 tekmovalcev, ki so treninge opravili že v petek, v soboto s kvalifikacijami, nato pa so se v nedeljo udarili v kategorijah micro max, max junior in max senior ter tudi odprtih kategorijah DD2 in KZ2.

Izven konkurence so najprej vozili najmlajši nadebudneži v kategoriji baby kart. Med njimi je bil v obeh vožnjah pred vsemi Filip Ferk Žerak. Mladi up in karting as prihodnosti, sicer član AMD Hajdina, je pokazal, da je pred njim očitno lepa prihodnost, saj konkurentom ni pustil niti malo možnosti, da bi ga ogrozili na prvem mestu in je v obeh dirkah suvereno pustil za seboj vse tekmece.

Objekti AMZS Centra kartinga in moto športa v Slovenji vasi so uspešno nudili vse potrebno za dobro izvedbo tekmovanja

Kategorija micro max je bila najštevilčnejša. Nastopilo je kar devetnajst voznikov, najhitrejši pa je bil Nik Trobec. Član moštva Jolly Team je imel v obeh dirkah veliko dela, a je na koncu odbil vse napade agresivnih sotekmovalcev ter si privozil dve zelo trdo prigarani in sladki zmagi.

Napetost pred dovoljenjem za preizkus steze v razredu micro max

Tudi kategorija max junior je postregla z zanimivimi in napetimi obračuni. Med Slovenci se je najbolje odrezal Taj Kovačič, sicer član AMD Ptuj, ki je organiziral tekmovanja v Slovenji vasi. V absolutni konkurenci sta bila pred Kovačičem uvrščena Hrvat Leon Zelenko in Srb Andrej Petrović.

Sprostitev po prvi vožnji in hkrati priprava na drugo preizkušnjo dneva

Kategorija max senior pa je potrdila, da so lahko tudi dekleta v kartingu zelo hitra in neulovljiva. Katja Pivk, članica AMD Šlander, je prvo dirko dobila, v drugi pa jo je prehitel le Hrvat Mario Jurišić.

Katja Pivk seka zavoj

V odprti kategoriji DD2 je bil suveren Xen De Ruwe, ki je dobil obe dirki. Članu AKK Sportstil se je najbolj približal Anže Dovjak, AMD Šlander, a mu tokrat ni bil kos.

Tudi odprta kategorija KZ2 je bila zelo zanimiva. Med slovenskimi tekmovalci se je najbolj izkazal Vid Pšajd, AMD Hajdina, za vrat pa so mu dihali predvsem Matjaž Dominko in Karim Greblo, oba AMD Ptuj, ter Andraž Stritar iz AMD Moste. V absolutni konkurenci je zmaga pripadla Hrvatu Janu Pokosu.

Elektronsko merjenje časov in videonadzor sta poskrbela, da ni bilo zapletov

Vse izvedene dirke so bile dobro pripravljene, meritve časov so bile elektronske, za dodatno transparentnost rezultatov pa je poskrbel tudi videonadzor. Sodniška služba je vestno kontrolirala vsak posamezen zavoj, na varnost udeležencev pa sta budno bedeli gasilska in zdravstvena služba, ki k sreči nista imeli nobenega dela.

Dirke so se iztekle brez nesreč in gasilci ter zdravstvena služba niso imeli dela 

 

 

Ključne besede


kartingKatja PivkXen De RuweFilip Ferk ŽerakTaj KovačičVid Pšajd

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji