Uspešni nastopi Slovencev v kartingu v Le Mansu

Slovita steza v Le Mansu je gostila tekmovanje Rotax Max Challenge International Trophy. Prve izvedbe so se udeležili štirje slovenski vozniki.


Francoski Le Mans je bil prizorišče prvega tekmovanja voznikov kartinga z imenom Rotax Max Challenge International Trophy. Od četrtka 22. avgusta pa do sobote 24. avgusta so v ostri mednarodni konkurenci na stezi, ki nosi ime »Kjer se rojevajo legende«, nastopili tudi štirje tekmovalci z licencami AMZS. Kar 296 tekmovalcev z vsega sveta je v sončnem in toplem vremenu pri 30 stopinjah Celzija pokazalo, kaj zmorejo na zahtevni progi, ki je vseskozi zahtevala maksimalno koncentracijo.

Dirke se je udeležilo 296 tekmovalcev

Slovenijo so zastopali Aljaž Vidmar, Johan Andersson in Xen de Ruwe, vsi člani AKK Sportstil, ter Primož Matelič, član AMD Hajdina. Na začetku so imeli vsi kar nekaj težav, da so se »spoprijateljili« s stezo, ki ni dovoljevala napak, a so kmalu ujeli dober ritem in se z njo ustrezno spoprijeli.

Štirje slovenski tekmovalci s svojimi mehaniki

V kategoriji Rotax Micro Max je Aljaž Vidmar v kvalifikacijah zasedel 17. mesto, enako pa je potem končal tudi dirko.

Razred DD2 sta vozila Johan Andersson in Xen de Ruwe. Prvi je v kvalifikacijah prišel do 14. štartne pozicije, drugi pa je imel obilo tehničnih težav in se je zato v dirko pognal povsem iz ozadja, iz 28. Štartnega mesta. Na koncu je Andersson pristal na 18. mestu, de Ruwe pa se je prebil daleč naprej in je v cilj pripeljal na 10. mestu.

Matelič, Vidmar, Andersson in de Ruwe z zastavo Slovenije

Najbolje se je odrezal Primož Matelič v razredu DD2 Master, ki si je v kvalifikacijah privozil izvrstno 3. mesto. Na dirki je nato položaj malce poslabšal ter na koncu ciljno črto prevozil na še vedno zelo dobrem 6. mestu.

Ključne besede


kartingPrimož MateličXen De RuweAljaž VidmarJohan Andersson

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji