Veličasten sprejem za Tima Gajserja

Krovna motošportna zveza AMZS je v središču Maribora pripravila sprejem za svetovnega prvaka v motokrosu v razredu MXGP.


Najboljši slovenski motokrosist in že pred koncem sezone tudi novi svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser je v Mariboru doživel veličasten sprejem, ki ga je organizirala Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, popestrilo pa ga je tudi več tisoč navijačev.

Neverjetna množica oboževalcev je Gajserja na Trgu svobode v Mariboru nekaj časa nestrpno čakala ter si dajala duška ob zanimivem in pestrem programu na prireditvenem odru. Ko pa se je v špalirju motokrosistov in drugih motoristov na prizorišču pojavil svetovni prvak, je eksplodirala od navdušenja. Prireditveni prostor je grmel od glasnih navijačev, ki so si dali duška z vsemi mogočimi navijaškimi rekviziti, med katerimi je bil celo agregat motorne žage. V prešernem vzdušju je bil vidno ganjen tudi naš šampion, ki česa takega ni pričakoval, še manj pa tolikšnega števila navijačev, ki so v značilnih rumeno-rdečih majicah in kapah s številko 243 povsem okupirali mariborski Trg svobode.

Po čestitkah in priložnostnih darilih, ki jih je prejel od župana Maribora Saše Arsenovića, predsednika AMZS Antona Breznika in predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdana Gabrovca, je Gajserja prijetno presenetil še nastop glasbene skupine Mi2, v kateri je eden od članov njegov nekdanji profesor zgodovine iz srednje šole. Mi2 so se povabilu AMZS odzvali, saj so bili prva izbira trikratnega svetovnega prvaka, ko so ga organizatorji vprašali, katero slovensko glasbeno skupino bi si želel na svojem sprejemu.

Mariborska “čaga” je z obujanjem spominov med navijači Gajserja odmevala še dolgo v toplo poletno avgustovsko noč.  

 

 

Ključne besede


Tim Gajsermotokrosšportsvetovni prvaksprejem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji