V Cardiffu bo Žagar napadal ter želel popraviti lanski rezultat

Prihajajoči konec tedna bo v Cardiffu deveta dirka speedwayistov za točke svetovnega prvenstva, na kateri bo imel pomembno vlogo v ovalu tudi Matej Žagar.


V soboto, 21. septembra 2019, bo svetovna speedway srenja zbrana v Walesu, kjer se bodo najboljši vozniki devetič oziroma predzadnjič v sezoni udarili za točke svetovnega prvenstva. Britanska dirka velja v svetu speedwaya za najprestižnejšo in tudi tokrat bo zelo pomembna. Matej Žagar, ki vozi z licenco AMZS, bo v Cardiffu branil skupno osmo mesto v točkovanju za svetovno prvenstvo. Na stadion Principality (Millenium) prihaja z imenitno popotnico, saj je na prejšnji grand prix preizkušnji v Vojensu na Danskem zasedel odlično drugo mesto, pretekli konec tedna pa je v elitnem poljskem speedway prvenstvu izvrstno vozil za Čenstohovo ter z njo v boju za tretje mesto premagal Zielono Goro.

Korak za korakom napredujem. Uspeh ne pride sam od sebe in zanj je potrebno trdo garati.

Žagar se bo lahko predzadnje grand prix dirke sezone lotil povsem brez pritiska, saj si je že pred časom v hrvaškem Goričanu v grand prix kvalifikacijah zagotovil nastope na najvišji ravni med svetovno speedway smetano tudi v letu 2020.

Sem v dobri formi in se že veselim Cardiffa. Do konca sezone sta še dve dirki in zelo lepo bi bilo, če bi se na eni veselil tudi zmage.

Na dirki tudi Hancock

Lani se Žagarju nastop v Cardiffu ni izšel po željah in načrtih, saj je na koncu s šestimi osvojenimi točkami pristal šele na enajstem mestu. Zmage se je veselil Bartosz Zmarzlik, ki mu letos najbolje kaže v razvrstitvi za naslov svetovnega prvaka. Poljski voznik ima namreč zelo lepih devet točk prednosti pred drugouvrščenim Rusom Emilom Sajfutdinovom. Rekord steze dolge 272 metrov je lani postavil Tai Woofinden. Branilec naslova svetovnega prvaka je za štiri kroge potreboval 52 sekund in pol.

Na tribunah prekrasnega stadiona, ki se nahaja tik ob reki Taff, bodo številni gledalci močno stiskali pesti za aktualnega britanskega prvaka Charlesa Wrighta, ki bo dirkal s povabilom organizatorjev, obiskal pa jih bo tudi legendarni Greg Hancock, ki je večji del letošnje sezone izpustil iz osebnih razlogov in močno pogreša svetovno speedway srenjo. Med šestnajsterico tekmovalcev so se ob Zmarzliku v preteklosti zmag v Cardiffu že veselili Emil Sajfutdinov, Niels-Kristian Iversen, Antonio Lindbäck in Maciej Janowski, kar obeta novo nadvse razburljivo in napeto speedway preizkušnjo na vrhunski ravni.

Neposreden prenos dirke za VN Velike Britanije, ki bo v valižanskem Cardiffu, si lahko ogledate v soboto 21. septembra 2019 ob 18. uri na TV programu Sportklub 2.

Ključne besede


Matej Žagarspeedwayspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji