Slovenija na Pokalu narodov v finalu

Slovenska motokros reprezentanca se je v Assnu skozi kvalifikacije uvrstila v finale Pokala narodov.


Motokros sezona v Evropi se bo končala z veliko finalno dirko Pokala narodov, ki bo na sporedu v nedeljo 29. septembra 2019, v njej pa se bo za čimboljši rezultat potegovala tudi slovenska izbrana motokros vrsta. Selektor Bogomir Gajser je na Nizozemsko odpeljal Tima Gajserja, Jana Pancarja in Petra Irta, ki so skozi sobotne kvalifikacije na dirkališču TT Circuit Sloveniji privozili mesto v finalu.

V razredu MXGP je Tim Gajser potrdil, da je v zelo dobri formi. Aktualni svetovni prvak je v cilj  pripeljal na drugem mestu. Dobrih sedem sekund hitrejši je bil le Švicar Jeremy Seewer.

Zadovoljen sem. Uspeli smo v tem, kar smo si zadali. Uvrstili smo se v A finale. Danes smo vsi dobro odpeljali, jutri pa gremo lahko na tekmo sproščeno voziti tako, kot znamo in da v tem uživamo. Mislim, da lahko na tak način naredimo tudi dober rezultat.

Jan Pancar je vozil v razredu MX2. Zaradi poškodbe levega zapestja je trpel hude bolečine med kvalifikacijsko vožnjo, ki pa jo je kljub temu opravil zelo solidno, saj je osvojil dvajseto mesto.

Sem kar zadovoljen z rezultatom. Brez poškodbe bi lahko naredil veliko boljši rezultat, zato je malce grenkega priokusa. Ampak pomembno je samo to, da smo v A finalu.

V razredu MX Open je slovenske barve zastopal Peter Irt, ki se je trudil po najboljših močeh in iz sebe ter motorja iztisnil vse, kar je lahko.

Boril sem se z drugimi tekmovalci za devetnajsto mesto, a mi je malenkost zmanjkalo. Upam, da bo jutri boljše.

Na koncu je zasedel dvaindvajseto mesto, ki se (po pravilih tekmovanja Pokala narodov, ki briše najslabši rezultat kvalifikacij) nato ni upoštevalo v skupnem seštevku. Slovenija je osvojila skupno šestnajsto mesto, kar jo je uvrstilo v nedeljski veliki finale, v katerem se bo za prestižno trofejo Pokala narodov potegovalo dvajset motokros reprezentanc sveta.

REZULTATI KVALIFIKACIJ

MXGP: 1. Jeremy Seewer (Švi), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jeremy Van Horebeek (Bel), ...

MX2: 1. Justin Cooper (ZDA), 2. Calvin Vlaanderen (Niz), 3. Kyle Webster (Avs), ... 20. Jan Pancar (Slo), ...

MX Open: 1. Pauls Jonass (Lat), 2. Kevin Strijbos (Bel), 3. Glenn Coldenhoff (Niz), ... 22. Peter Irt (Slo), ...

SKUPNO: 1. Belgija, 2. Nizozemska, 3. ZDA, ... 16. Slovenija, ...

Prva vožnja za Pokal narodov v Assnu bo v nedeljo na programu Šport TV (Š1) ob 13. uri, druga ob 14.30, tretja pa ob 16. uri.

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosPeter IrtJan PancarBogomir Gajserpokal narodov

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji