Avto-moto športi na olimpijskem festivalu

V okviru Evropskega tedna športa 2019 so se na Kongresnem trgu v Ljubljani predstavili avto-moto športne panoge, ki jih ima pod svojim okriljem AMZS.

Motorji na ogled.
Motorji na ogled.

Olimpijski komite Slovenije je v okviru Evropskega tedna športa 2019 na Kongresnem trgu v Ljubljani pretekli konec tedna priredil olimpijski festival, ki je pritegnil obilo zanimanja predvsem med najmlajšimi. Med več kot štiridesetimi različnimi športi so otroci, ki jim je bilo druženje tudi primarno namenjeno, spoznali nekatere atraktivne in zanimive avto-moto športne panoge ter ustrezno opremo, ki jo potrebujejo, če se želijo z njimi ukvarjati.

Lovljenje ravnotežja na trial motorju je zahtevno.

Videli in preizkusili so, kakšen je motor, ki se ga potrebuje za tekmovanje v trialu ter vso drugo opremo, ki je nujna za tekmovalca. 

"Park ferme" za avto-moto športne panoge AMZS na olimpijskem festivalu.

Spoznali so karting bolid, motorje za speedway in motokros ter videli, kakšen je motor za minimoto. Ob vsem tem so se lahko prepričali tudi, kakšno zaščitno opremo mora imeti tekmovalec na sebi, če želi dirkati oziroma trenirati in se resno ukvarjati s temi atraktivnimi motošportnimi disciplinami.

Spoznavanje z motorjem in priprava na preizkus.

 

Ključne besede


motokrosminimotokartingtrialolimpijski festivalOlimpijski komite Slovenijespeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji