Slovenska motokros reprezentanca odhaja na evropski pokal narodov

Slovenija bo v soboto in nedeljo sodelovala na evropskem pokalu narodov. Selektor Sašo Kragelj na Poljskem pričakuje, da bodo njegovi izbranci pokazali, da so si zaslužili vpoklic v reprezentanco.

Dobro razpoloženi fantje s selektorjem po zadnjem treningu.
Dobro razpoloženi fantje s selektorjem po zadnjem treningu.

Poljski Gdansk bo v soboto in nedeljo v znamenju evropskega pokala narodov za motokrosiste. Na njem bo sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, ki jo bo vodil Sašo Kragelj.

Na pot se odpravljamo optimistično. Fante ne želim obremenjevati z rezultatom. Vsi po vrsti so željni dokazovanja, vendar so mladi in nimajo prav veliko izkušenj, ki so v mednarodnem merilu zelo pomembne. Važno je, da so vsi zdravi in da izpeljejo vse vožnje do konca.

Jaka Osek (MX 85)

Tekmovanje med evropskimi državami poteka v treh različnih kategorijah, in sicer v MX 85, MX 125 in MX 250.

Proga je drugačna, kot smo je vajeni. Peščena podlaga zahteva več pozornosti, ampak upam, da bomo tudi z mojo pomočjo in izkušnjami izbrali ustrezno taktiko, ki nam bo prinesla čimboljši rezultat. Nočem vršiti pritiska na fante, ki seveda imajo apetite. Ampak motokros je specifičen in ne smeš si nalagati bremen, sicer se z njimi voziš in ti je zato bistveno težje.

Jaka Peklaj (MX 85)

Slovenske barve na motokros stezi, ki se nahaja približno pet kilometrov južno od centra Gdanska, bodo branili: Jaka Osek in Jaka Peklaj v razredu MX 85, Matevž Robek v razredu MX 125 ter Jaka Završan v razredu MX 250. Zaradi poškodbe levega zapestja je doma ostal Jan Pancar, ki je minuli konec tedna za Slovenijo vozil na Pokalu narodov ter s Timom Gajserjem in Petrom Irtom osvojil trinajsto mesto, odpadel pa je tudi Luka Milec, ki je moral na operacijo.

Prišlo je do nekaterih sprememb in v zadnjem hipu je vskočil Jaka Završan. Med trojico ima najmanj mednarodnih izkušenj, vendar na zadnjem treningu je bil zbran in hiter, zato menim, da nam bo v veliko pomoč. Motiv za fante bo tudi dobra vožnja slovenske reprezentance na minulem Pokalu narodov. Morda pa bo prav kdo od teh, ki so zdaj v reprezentanci, čez nekaj let vozil na Pokalu narodov. Potencial fantje brez dvoma imajo.

Matevž Robek (MX 125)

Lani je slovenska reprezentanca v postavi Gal Hauptman, Jaka Osek, Jan Pancar in Maks Mausser v Gdansku osvojila peto mesto. Prestižni naslov najboljše motokros reprezentance na evropskem pokalu bo branila Italija, druga lani je bila Francija, tretja pa Norveška.

Motiv imajo vsi. Konkurenca je ostra, saj se na mednarodni sceni vsi želijo dokazati. Menim, da v soboto v kvalifikacijah ne bi smeli imeti težav, v nedeljskih preizkušnjah pa bo nato potrebno voziti tudi malce taktično. Če bomo med deseterico, bo to lep uspeh, za kaj več pa bomo najbrž potrebovali tudi nekaj športne sreče.

Jaka Završan (MX 250)

Selektor Kragelj je še poudaril, da si želi, da bi fantje zdravi in brez poškodb uspešno končali tekmovanje, opozorili nase ter našli vzpodbudo za nadaljevanje trdega dela na treningih in tako  zadovoljni potegnili črto pod sezono.

Slovenska motokros reprezentanca za evropski pokal narodov (od l. proti d.): Jaka Peklaj, Jaka Završan, Matevž Robek, Jaka Osek in selektor Sašo Kragelj.

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosPeter IrtJan PancarLuka MilecMatevž RobekSašo KrageljJaka PeklajMaks Mausserpokal narodovJaka ZavršanGal HauptmanJaka Osek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji