Znan je koledar dirk svetovnega prvenstva v motokrosu 2020

Preverite, kje in kdaj bomo prihodnje leto navijali za naše motokrosiste.


Mednarodna motociklitična zveza FIM in promotor svetovnega prvenstva v motokrosu Youthstream sta objavila koledar svetovnega prvenstva v motokrosu za leto 2020. Najboljšega slovenskega motokrosista Tima Gajserja, ki bo branil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, in Jana Pancarja, ki bo tekmoval v razredu MX2, čaka 20 preizkušenj.

Motokros karavana bo prihodnje leto prvič po 2012 sezono začela na evropskih tleh. Uvodna preizkušnja bo 1. marca 2020 dirka za Veliko nagrado Velike Britanije v Matterley Basinu. Sledila bo dirka v Valkenswaardu na Nizozemskem, nato pa se bodo najboljši motokrosisti sveta preselili v Južno Ameriko, kjer se bodo 22. marca preizkusili na dirki za Veliko nagrado Argentine. Po vrnitvi v Evropo bo 5. aprila na sporedu dirka v Trentinu, ki ima pri slovenskih ljubiteljih motošporta zagotovo posebno mesto. Izven Evrope in Rusije bodo vozniki tekmovali še trikrat - 28. junija in 5. julija bosta dirki v Indoneziji, 13. septembra pa na Kitajskem. Zaključek sezone bo 20. septembra v Imoli. 

Pokal narodov v motokrosu, na katerem bodo naslov najboljših branili Nizozemci, bo prihodnje leto zadnji septembrski konec tedna gostila Francija.  

Jan Pancar je v letošnji sezoni izjemno napredoval, zato bo naslednje leto zagotovo v igri za še višja mesta. 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarFIMMX2svetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji