Na tekmovanju Rotax Grand Finale prvič na stopničkah predstavnik Slovenije

Med 19. in 26. oktobrom je v Sarnu v Italiji potekalo tekmovanje Rotax Grand Finale v kartingu, na katerem je Xen de Ruwe zabeležil najboljši nastop za Slovenijo, odkar sodeluje na tem tekmovanju – tretje mesto.


Xen de Ruwe, ki je vozil v kategoriji Rotax DD2, je imel v prvih dneh velike tehnične težave s kartom, vendar je mehanikom z novim motorjem kart uspelo pripraviti za kvalifikacije, ki jih je slovenski predstavnik zaključil na 11. mestu. Polovico finalne vožnje je celo vodil, ciljno črto pa je prečkal na tretjem mestu. To je najboljša uvrstitev slovenskega predstavnika na tekmovanju Rotax Grand Finale, na katerem Slovenija sodeluje že od vsega začetka, 20 let.

Slovenijo so na prestižnem tekmovanju zastopali še Nik Trobec v kategoriji Rotax Micro Max, Anže Dovjak v kategoriji Rotax DD2 in Primož Matelič v kategoriji Rotax DD2M. Trobec, ki je prvič sodeloval na teko velikem tekmovanju, je v finalu zasedel 23. mesto. Dovjak se v finalno dirko ni uvrstil in je tekmovanje končal na 38. mestu. Matelič se je v finalni vožnji prebil do 20. mesta.

 

Ključne besede


športkartingTekmovanjerezultati

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji