Nick Škorja se seli v Anglijo

Mladi slovenski speedway voznik Nick Škorja bo letos vozil v Angliji.


Nick Škorja je z vožnjami in predstavami na speedway ovalih, ki jih je kazal v zadnjih sezonah lepo opozoril nase. Lani je tekmoval za poljsko moštvo Wilki Krosno, letos pa si je prislužil pogodbo za moštvo Newcastle Diamonds, ki nastopa v drugem kakovostnem rangu angleškega prvenstva. 21-letni Laščan, ki ima za seboj zelo zanimivo športno pot, saj se je najprej ukvarjal z motokrosom in šele nato presedlal na speedway motor, bo na Otok odpotoval 18. marca.

To bo zame velika prelomnica v karieri, a se vsega skupaj veselim, saj so bile to od nekdaj moje sanje. Nastopal bom na dirkah prvenstva BSPA, torej v drugi angleški ligi, kar bi mi ob solidnih rezultatih že lahko predstavljalo vir zaslužka. Poleg tega bi se znalo zgoditi, da se bom udeležil tudi kakšne dirke druge poljske lige, saj imam z ekipo Wilki Krosno za leto 2020 še veljavno pogodbo.

Škorja, ki ima licenco AMZS, bo prvič za novo moštvo vozil 29. marca 2020, ko je na ovalu v Newcastleu na sporedu memorialna dirka v okviru devetdesetletnice kluba. V angleški drugoligaški speedway druščini pa bo najverjetneje debitiral 3. aprila 2020, ko bo njegovo moštvo v 1. krogu gostovalo pri klubu Scunthorpe Scorpions.

Ključne besede


Nick Škorjaspeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji