#TreniramDoma: Vaje Klemna Gerčarja

Nekdanji slovenski motokros šampion Klemen Gerčar je predstavil vaji, s katerima si lahko motošportni navdušenci, rekreativci in tekmovalci krajšajo čas ter skrbijo, da tudi v času karantene zaradi epidemije novega koronavirusa ostajajo v dobri fizični pripravljenosti.


Zaradi epidemije koronavirusa so morali športniki po vsem svetu prilagoditi svoje treninge in nič drugače ni s slovenskimi motošportniki in kartisti. Motocikli in gokarti so sicer v garažah, a to ne pomeni, da bi bilo treba zato počivati, saj je mogoče tudi v karanteni trenirati - doma. 

AMZS v sodelovanju z motošportniki in trenerji pripravlja serijo video nasvetov, za katere upa, da bodo tako športnikom kot rekreativcem v pomoč pri vadbi v »domači telovadnici«. 

Prvi video nasvet je pripravil Klemen Gerčar, prvi Slovenec, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v motokrosu (v razredu MX3), v zadnjih letih pa v svetovnem prvenstvu nastopal v elitnem razredu MXGP. Kariero je končal lani, zdaj pa se spopada z izzivi šefa lastnega moštva 62 motosport, ki tekmuje tudi na dirkah svetovnega prvenstva. Iz bogate zakladnice vaj, ki jih je spoznal ter uporabljal za čim boljšo pripravljenost na dirkah, je izbral dve, ki si ju lahko ogledate v spodnjem videoposnetku in ne zahtevata nobenih posebnih rekvizitov ali veliko prostora. 

#TreniramDoma
Za nove video nasvete spremljate portal AMZS Šport in AMZS družbena omrežja.

Ključne besede


zdravjemotokrosKlemen GerčarkoronavirusMX 3

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji