Smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje za zagon športa

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je podal smernice ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) za pripravo ukrepov za zagon treningov športnikov in športnih tekmovanj.


Več kot 60 tisoč registriranih športnikov v Sloveniji že nekaj časa strpno čaka na smernice za varnostne ukrepe pri izvajanju športnih dejavnosti v času pandemije koronavirusa, ki so ključnega pomena za zagon treningov in tekmovanj. Nacionalni inštitut za javno zdravje je smernice posredoval ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIŠZ), z njimi pa se bo seznanila tudi vlada. Za športnike bo pomembno, da bodo izpolnjevali vsa navodila pristojnih zdravstvenih institucij za preprečevanje okužb, za nadzor pa so predlagane nacionalne panožne zveze, ki bodo morale imenovati odgovorne osebe in podatke posredovati MIZŠ. Smernice, ki bodo v obravnavi na torkovi vladni seji, najdete na tej povezavi.

Ključne besede


koronavirustreningMIŠZNIJZsmernice

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji