Speedway dirka svetovnega prvenstva za VN Češke prestavljena

Zaradi zdravstvenih razlogov je dirka, ki je bila prvotno načrtovana 13. junija v Pragi, prestavljena na septembrski termin, a ta še ni določen.


Pandemija koronavirusa pošteno kroji športne dogodke po svetu in tudi svetovno prvenstvo v speedwayu ni nobena izjema. Prva dirka sezone je bila predvidena 13. junija v Pragi na stadionu Marketa, a ta je zdaj prestavljena na september, datum VN Češke pa še ni znan. Tako so se po tehtnem premisleku v skrbi za zdravje tekmovalcev in spremljevalnega osebja odločili pri Mednarodni motociklistični zvezi (FIM) v soglasju z ACCR (Avtoklub Češke Republike) in organizatorji dirke na stadionu Marketa. To pomeni, da se bo Matej Žagar, ki na dirkah vozi z licenco AMZS, za točke svetovnega prvenstva prvič v sezoni boril 18. julija v Cardiffu. Trenutno je v koledarju znanih osem terminov izvedb posameznih dirk, dva pa sta še odprta, in sicer preizkušnji za VN Nemčije ter VN Češke.

 

Ključne besede


Matej ŽagarSvetovno prvenstvospeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayukoledar dirkkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji