Začetek sezone za motošportnike in kartiste pod okriljem AMZS

S sprostitvijo ukrepov Vlade Republike Slovenije se je odprla možnost, da se vnovič zaženejo tekmovanja v motošportu in kartingu pod okriljem AMZS.


Vse panoge pod okriljem AMZS sodijo med posamične športe. Z dirkami bi lahko predvidoma začeli konec maja ali v začetku junija. Odločitev o začetku bo odvisna od posamezne panoge. Pogoji za izvajanje tekmovanj pod okriljem AMZS so za vse enaki. Nadzor nad njimi bodo izvajali lastniki oziroma upravljalci objektov za motošport in karting, ki izvajajo vse aktivnosti pri vožnjah v skladu z navodili in smernicami NIJZ. Kot nalaga vladni odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena, organizator športnega tekmovanja pa mora zagotoviti, da so v prostoru le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja. Upoštevati se morajo navodila in smernice NIJZ za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Koledar bo spremenjen oziroma prilagojen

Zaradi pandemije koronavirusa se bo koledar tekmovanj AMZS spremenil oziroma prilagodil. Panožne komisije Strokovnega sveta za avto-moto šport pri AMZS že preverjajo možnost izvedbe tekmovanj v posameznih panogah in usklajujejo termine, ki bodo znani v čim krajšem času ter objavljeni takoj, ko bo to možno. Kljub zamiku sezone in spremembah v koledarju dirk na mednarodni ravni si AMZS prizadeva, da bi v vseh panogah motošporta in kartinga izvedli čim več dirk, ki so bile predvidene v sezoni. 

Kako bo z mednarodnimi tekmovanji, še ni znano. Določena so sicer že odpovedana, za druga pa je v tem trenutku neznanka zlasti glede prehajanja mej za tujce, ki bi se udeležili dirk v Sloveniji, saj še niso znani pogoji oziroma zahteve pristojnih institucij. 

AMZS obžaluje, da sta bila zaradi epidemije novega koronavirusa FIM Evropa in glavni promotor ter organizator tekmovanj Infront Moto Racing primorana odpovedati evropsko prvenstvo v motokrosu v razredih EMX65 in EMX85, posledično je odpadla tudi dirka za evropsko prvenstvo, ki naj bi jo v Sloveniji na Prilipah 28. in 29. marca 2020 organiziral AMD Brežice. Številni nadarjeni motokrosisti, med katerimi imamo Slovenci tudi mladega Jako Peklaja, so tako letos prikrajšani za medsebojne napete preizkušnje ter boje za čim boljše uvrstitve na evropski ravni tekmovanj.

Ključne besede


zdravjeAMZSJaka PeklajPrilipeevropsko prvenstvoStrokovni svet za avto-moto športEMX85EMX65koronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

74

Priljubljenost članka

74

Shrani

Delite s prijatelji