V Slovenji vasi v nedeljo prva dirka sezone državnega prvenstva

Prvi se bodo v letu 2020 za točke državnega prvenstva pomerili vozniki v minimotu, na skuterjih in minigpju, tekmovalci v supermotu pa bodo dirkali v pokalnem prvenstvu.


Končno se bo začelo! Uvodna preizkušnja sezone tekmovalce čaka v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi, kjer se bodo za točke državnega prvenstva potegovali prvič, saj v preteklih dveh letih, odkar je steza odprta, tekmovanj za motoriste še ni bilo. S skoraj dvomesečno zamudo, ki je posledica omejitev in ukrepov zaradi novega koronavirusa, se bodo v nedeljo 7. junija za prve točke državnega prvenstva vozniki merili v panogah minimoto, skuter in minigp ter pokalnem tekmovanju v supermotu. 

Čeprav gre za novo prizorišče v koledarju dirk državnega in pokalnega prvenstva panog minimoto, skuter, minigp in supermoto, pa so imeli tekmovalci letos že možnost spoznati lastnosti proge. Na njej sta bila namreč že izvedena dva treninga, tretji pa bo potekal dan pred dirko, ko bodo imeli tekmovalci zadnjo možnost, da dirkalne motocikle prilagodijo značilnostim ter ovinkom, ki jih ponuja steza v bližini Ptuja. V nedeljskem dopoldnevu čakata tekmovalce trening in kvalifikacije, v popoldanskih urah pa bo vsaka kategorija odpeljala dve tekmovalni vožnji. Zaradi ukrepov Vlade Republike Slovenije, ki so v veljavi zaradi novega koronavirusa, bo tekmovanje potekalo brez prisotnosti gledalcev. Vseeno se verjetno obetajo zelo napeti boji za prve letošnje točke državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja.

#NavijamoZaNase
Preverite kloledar vseh dirk v sezoni 2020

Ključne besede


supermotominimotoskuterSlovenja vasdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športaminigppokalno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

30

Priljubljenost članka

30

Shrani

Delite s prijatelji