V soboto bo šlo zares tudi v trialu

AMD Lukovica v soboto 20. junija organizira prvo preizkušnjo državnega prvenstva v trialu.


Poligon Avto Kveder v Lukovici je že ustaljena in znana lokacija za vse voznike triala, ki se bodo v soboto 20. junija 2020 prvič v sezoni pomerili za točke državnega prvenstva. Organizator AMD Lukovica na prvi preizkušnji pričakuje približno štirideset voznikov, ki se po vseh zapletih in ukrepih povezanih s pandemijo koronavirusa zanesljivo želijo preizkusiti tudi na tekmovalni progi. Pomerili se bodo v natančnosti na sedmih različnih sekcijah proge v štirih krogih v GP in GP W kategorijah ter rekreativnih kategorijah v modri, rumeni, beli in beli ženski skupini. Med prijavljenimi udeleženci so tudi tekmovalci iz tujine, pretežno iz Hrvaške in Italije.

Karantena ni bila čas za počitek

Za razliko od drugih panog se je trial sezona zamaknila za (samo) en mesec, a to ni pomenilo, da so tekmovalci počivali. V intervjuju za #TreniramDoma je Severin Sajevec povedal:

Vsekakor lahko ostajamo v stiku s športom. Kondicijski treningi, treningi za ravnotežje in koordinacijo ter podobno. Seveda pa moraš biti pri tem kar iznajdljiv in uporabiti nekaj domišljije.

Sajevec pri premagovanju ovire na progi.

Tehnična zapletenost in natančnost pri trialu zahteva dobro fizično in močno psihično pripravljenost tekmovalcev, a kljub bolj umirjenemu tempu tekmovanja, je pričakovati zanimive boje za zmago v vseh napovedanih kategorijah. Sobotno preizkušnjo, prvo od skupno petih načrtovanih v sezoni, lahko začini tudi vreme. Vremenska napoved namreč kaže na deževen tekmovalni dan, ki pa bi lahko boj za točke naredil še za odtenek bolj zanimiv in nepredvidljiv.

Ključne besede


trialdržavno prvenstvoAMD LukovicaSeverin Sajeveckoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji