Z državnim prvenstvom začenjajo tudi v cestno hitrostnem motociklizmu

V sredo in četrtek bo na dirkališču Grobnik nad Reko prva dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v sezoni.

David Božič je slavil na Grobniku leta 2017.
David Božič je slavil na Grobniku leta 2017.

Po dveh letih zatišja se bodo za točke državnega prvenstva v letu 2020 spet merili tudi tekmovalci v cestno hitrostnem motociklizmu. Uvodna dirka bo na sporedu 24. in 25. junija na dirkališču Grobnik. Organizator tekmovanja 2N'race obljublja dva dneva napetih bojev za čimboljše uvrstitve v različnih preizkušnjah, ki bodo štele za točke državnega prvenstva licenciranih voznikov in amatersko prvenstvo. Državno prvenstvo bo potekalo v kategorijah supersport 300, supersport in superbike, amatersko pa v kategorijah rookie, supersport in superbike.Dogajanja prvega dne bo popestreno tudi z vztrajnostno dirko, ki bo časovno omejena in bo trajala dve uri. Prireditelj in promotor prvenstva je pripravil pester spremljevalni program, v katerem se bo našlo marsikaj za vse ljubitelje cestno hitrostnih preizkušenj na motociklih. Zadnje prvenstvo v tej panogi je bilo izvedeno leta 2017, v razredu superstock 1000 pa je po šestih preizkušnjah naslov najhitrejšega cestno hitrostnega dirkača v Sloveniji osvojil David Božič (AMD Kranj).

Ključne besede


državno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikesupersport 300supersport2n'race

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

19

Priljubljenost članka

19

Shrani

Delite s prijatelji