Vozniki v minimotu, minigpju in na skuterjih v Vrtojbo po nove točke državnega prvenstva

V nedeljo 5. julija je na sporedu druga dirka sezone, ki bo štela za točke državnega prvenstva. Organizira jo društvo GAS Vrtejba, ki se nadeja dobre udeležbe v vseh kategorijah.


Na stezi v Vrtojbi bo v nedeljo 5. julija 2020 znova glasno in hrupno. Za točke državnega prvenstva pod okriljem AMZS se bodo namreč na drugi dirki sezone udarili tekmovalci v panogah minimoto, minigp in na skuterjih, hudo borbo za najboljša mesta pa lahko pričakujemo tudi v pokalnem tekmovanju v supermotu.

Po dveh prestavitvah bomo tokrat le uspeli organizirati dirko. Glede na to, da smo zadnja leta organizirali uvodne dirke sezone, je tokratna situacija za nas malce čudna, a tako pač je. So pa tekmovalci na naši progi opravili že lepo število treningov, tako da se upravičeno nadejamo lepih borb za najvišja mesta,

pravi Dejan Koglot, predsednik društva GAS Vrtejba in hkrati vodja prireditve. Nedeljsko dopoldne bo namenjeno treningom in kvalifikacijam, v popoldanskih urah pa bodo vozniki vseh kategorij opravili dve vožnji, ki bosta šteli za razvrstitev na dirki. Na podlagi rezultatov uvodne preizkušnje, ki je v začetku junija potekala v AMZS Centru kartinga in motošporta v Slovenji vasi, se najtesnejši boj za zmago obeta v kategoriji minimoto open.

Favoritom ne bo lahko

Dirka v Vrtojbi bo pokazala, ali je mladi Etien Kantar Božič (ŠD Nenaten) letos naredil kakovostni preskok, ali pa je imel nekdanji evropski prvak Jan Poropat (MK Obala racing) pred slabim mesecem dni na Štajerskem le slab dan. V razredu minigp ostaja prvi favorit mladi up Enej Krševan (GAS Vrtejba), ki ima letos visoko zastavljene cilje. Ti so povezani tudi z mednarodnimi preizkušnjami v rangu evropskega prvenstva. Zanimiv bo bržčas tudi boj v razredu skuter med Klemnom Švaro (AMTK Koper) in aktualnim državnim prvakom Nejcem Kogovškom (AMD Orjaki).

Klemen Švara se bo moral za morebitno novo zmago pošteno potruditi.

Dirko v Slovenji vasi sta tekmeca končala z enakim točkovnim izkupičkom, oba pa si želita, da bi se jima v boj za najvišja mesta pridružil še kdo. Kot vedno bo najbrž napeto in zanimivo tudi v mladinskih kategorijah minimota. Še en mladi in obetavni dirkaški up Tian Krševan (GAS Vrtejba) naj bi imel po pričakovanjih manj dela pri branjenju vodilne pozicije v razredu otroci 1, kot njegov klubski kolega Matija Kodarin v razredu otroci 2.

V minimotu bodo v dveh razredih otroci nepopustljivo želeli prvi prečkati ciljno črto.

V Vrtojbi se bodo v promocijski vožnji predstavili tudi mladi vozniki minimota, ki znanje nabirajo v okviru minimoto šol, promocijski nastopa pa jim bo brez dvoma vzpodbuda za nadaljevanje učenja, treninge in odkrivanje skrivnosti motošporta, ki jih privlači.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvoGAS Vrtejbaminigppokalno prvenstvoDejan Koglot

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

23

Priljubljenost članka

23

Shrani

Delite s prijatelji