Slovenci na dveh karting dirkah serije WSK Super Master

Mednarodna sezona karting tekmovanj se je minuli konec tedna znova začela, a z močno spremenjenim formatom. Italijanska Adria je gostila preostali dirki serije WSK Super Master Series. Organizator je v enem tednu pod streho spravil kar dve dirki.


Po štirimesečni prekinitvi se je končno spet nadaljevala sezona v mednarodni dirkaški seriji WSK (World Series Karting). V tekmovanju WSK Super Master Series so v začetku februarja odpeljali dve dirki, nato pa so bili organizatorji zaradi pandemije koronavirusa primorani preostali dve dirki prestaviti na nov termin. Zaradi ukrepov so v minulem koncu tedna pod streho spravili kar dve dirki. Italijansko dirkališče Adria International Raceway je gostilo voznike v razredih Mini 60, OKJ, OK in KZ2.

Med udeleženci je bilo tudi pet slovenskih voznikov in vsi so dokazali, da so čas karantene dobro izkoristili. V Italijo so prišli dobro pripravljeni, saj so vsi po vrsti dosegli vidne uvrstitve na tekmovanju najvišjega ranga. Vsi so tekmovali v najšibkejšem razredu Mini 60. Na štartu je bilo 63 tekmovalcev. V kvalifikacijah za sobotno dirko so se Slovenci uvrstili: Mark Kastelic na 11. mesto, Aleksandar Bogunović na 17. mesto, Matic Preša na 39. mesto in Oskar Poberaj na 54. mesto, Nik Ščulac pa ni nastopil.

Na sobotni dirki se je od četverice najbolj izkazal Kastelic, ki je s sedmim mestom dosegel najvidnejšo uvrstitev. V finale, v katerega se uvrsti po 17 voznikov iz polfinala A in B, sta se uvrstila še Preša (26. mesto) in Bogunović, ki pa je odstopil ter finale sklenil na zadnjem 34. mestu. Pred vrati finala je za las obstal samo Poberaj (19. mesto v polfinalu A).

Mark Kastelic je v skupnem seštevku tekmovanja osvojil 6. mesto.

Tudi na nedeljski dirki je bil med Slovenci zopet najboljši Kastelic, ki je s petim mestom še popravil sobotni rezultat. Med 34 finalistov sta se uvrstila še Bogunović (17. mesto) ter Ščulac (30. mesto). Medtem, ko sta pred vrati finala ostala Preša (21. mesto v polfinalu B) in Poberaj (23. mesto v polfinalu B). Tudi tu je veljalo, da se v finale uvrsti po 17 najboljših v polfinalih A in B. 

Sicer pa je v kvalifikacijah za nedeljsko dirko za vrhunsko uvrstitev poskrbel Bogunović, ki je postavil 4. najboljši čas kvalifikacij, neverjeten napredek je pa je uspel tudi Poberaju, ki se je zavihtel na 21. mesto. Kastelic je bil 25., Preša 55., Ščulac pa v kvalifikacijah ni nastopil. Prav zato je mladi Primorec z uvrstitvijo v finale pripravil prvovrstno presenečenje, saj se je v kvalifikacijskih dirkah prebijal iz ozadja in dosegel izjemen uspeh.

Aleksandar Bogunović je imenitno odpeljal kvalifikacije za nedeljsko dirko.

Ne gre spregledati niti uspeha Tomaža Gorenca, ki v ekipi Kart Republic skrbi za pripravo karta Arvida Lindblada. Tudi s pomočjo slovenskega mehanika je namreč Britanec zmagal na sobotni dirki v kategoriji OKJ, v nedeljo pa je osvojil 3. mesto ter tako osvojil naslov prvaka. 

Z nedeljsko dirko se je končalo prvenstvo WSK Super Master Series. V skupnem seštevku so Slovenci dosegli zelo dober uspeh. Kastelic je prvenstvo končal na imenitnem 6. mestu v skupnem seštevku, kar velja za enega največjih uspehov slovenskega kartinga. Bogunović je bil v skupnem seštevku 28., Ščulac pa 52., medtem ko se Preša in Poberaj žal nista uvrstila med dobitnike točk. Serija WSK se bo nadaljevala v italijanskem Sarnu, kjer bo že prihodnji konec tedna na sporedu prva dirka serije WSK Euro Series.

Bogunović je bil zadovoljen s prikazanim.

Ključne besede


kartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KastelickoronavirusWSK Super Master SeriesOskar PoberajNik ŠčulacMini 60Tomaž GorencArvid Lindblad

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

88

Priljubljenost članka

88

Shrani

Delite s prijatelji