Vozniki kartinga na Vranskem drugič za točke državnega prvenstva

Voznice in vozniki kartinga se bodo v nedeljo 26. julija pomerili na drugi dirki sezone državnega prvenstva. Preizkušnja bo na stezi v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer organizatorji pričakujejo veliko dirkačev tudi iz tujine.


Konec tedna bodo na Vranskem znova zahrumeli gokarti, saj se bodo vozniki in voznice kartinga pomerili na drugi dirki sezone, ki bo štela tudi za točke državnega prvenstva. Organizator AKK Sportstil se nadeja dobrih preizkušenj, ki jih bodo v šestih razredih vozili tudi dirkači iz tujine. 

Pričakujemo 40 do 50 dirkačev iz Avstrije in približno toliko dirkačev iz Slovenije. Program ostaja enak kot na prvi preizkušnji v Slovenji vasi: tri posamične vožnje in seštevek vseh treh na koncu določi končnega zmagovalca dirkaškega vikenda,

je povedal Roman Jernejc iz AKK Sportstil, ki je, s skupino sodelavcev dober mesec dni pripravljal vse potrebno za izvedbo dirke. Steza je speljana na poligonu AMZS Centra varne vožnje in bo zelo razgibana. Krog meri približno kilometer in dvesto metrov.

Dirkačem je to všeč, steza je zahtevna in zelo dinamična. Poleg tega je v tu na voljo vsa potrebna infrastruktura. Z AMZS odlično sodelujemo in prepričani smo, da bodo dirkači in člani ekip imeli na voljo vse potrebno,

je dodal Jernejc. Sicer bo tudi ta dirka minila brez gledalcev na tribunah, a vseeno bo zanimivo tudi zaradi vremenske napovedi, ki obeta dokaj spremenljivo vreme, kar bi lahko prineslo celo tudi dirko ali dve v dežju. V nedeljo je prva preizkušnja na sporedu že zjutraj ob deveti uri, konec dogajanja na Vranskem pa je predviden s podelitvijo pokalov okrog 17. ure in 30 minut.

Dirkali bodo tudi mladi upi v razredu mini50.

Ključne besede


AMZS Center varne vožnjekartingVranskodržavno prvenstvoRoman JernejcAKK Sportstil

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji