Napete karting dirke s številno udeležbo na Vranskem

To nedeljo je bila na stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem na sporedu druga dirka letošnjega državnega prvenstva v kartingu. Slovenski vozniki in voznice so se odrezali odlično.


V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je ta konec tedna na drugi dirki sezone državnega prvenstva zbralo kar 83 kartistov in kartistk, ki so se pomerili v šestih kategorijah. Najbolj številna je bila v razredu DD2, a tudi v drugih kategorijah je bilo na stezi za slovenske razmere veliko voznikov.

Zelo dobro se je odrezala najboljša slovenska dirkačica Katja Pivk. Žirovka se je pogumno kosala s tekmeci, večino seveda s fanti iz Avstrije, ki na stezi ne poznajo kavalirstva. V vseh treh vožnjah se uvrščala med prvo deseterico, na koncu pa je v državnem prvenstvu premočno zmagala.

Bitke na stezi so bile res ostre, a poštene. Dotikov ni manjkalo, a tako kot so vozili fantje, sem vozila tudi jaz. Zato je bilo vse skupaj še toliko bolj zanimivo in naravnost uživala sem v vožnjah,

je povedala Katka Pivk.

Zelo prepričljiv je bil na stezi tudi Xen De Ruwe, ki je dobesedno pometel s tekmeci in zmagal v vseh treh vožnjah. 

V razredu Micro je bilo vsega skupaj 17 dirkačev, za slovensko državno prvenstvo jih je nastopilo sedem. Najboljši v obeh razvrstitvah je bil Nik Šculac, drugi pa je bil David Planko. To pomeni da imamo med slovenskimi vozniki veliko talentiranih dirkačev, ki se ne ustrašijo konkurence iz tujine.

Najboljša med ekipami je bila AMD Ptuj, druga je bila ekipa AKK Sportstil in tretja AMD Šlander Celje. 

Zadovoljen je bil seveda tudi organizator dirke Roman Jernejc. S številno udeležbo so dirke dobile povsem drugačen značaj in veliko pridobile na zanimivosti. S tem je bil poplačan ves trud organizatorja, ki je uspešno spravil prireditev pod streho. In to dobesedno, saj so vse dirke potekale na suhi stezi, prve dežne kaplje pa so padle šele po koncu voženj.

Naslednji dirkaški konec tedna za kartiste bo 13. septembra 2020 na stezi AMZS Centra kartinga in moto športa v Slovenji vasi.

#NavijamoZaNase
Koledar in rezultati državnega prvenstva v kartingu

 

Ključne besede


kartingKatja Pivkdržavno prvenstvoAMZS Center varne vožnje na VranskemXen De RuweRoman JernejcNik Ščulacdržavno prvenstvo v kartinguDavid Planko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

28

Priljubljenost članka

28

Shrani

Delite s prijatelji