Pokal narodov v motokrosu odpovedan

Preizkušnja, na kateri je bil predviden tudi nastop slovenske reprezentance, je zaradi organizacijskih težav, povezanih s pandemijo koronavirusa, žal odpovedana.


Pokal narodov v motokrosu je običajno pika na i uspešni sezoni svetovnega prvenstva. Vozniki imajo v okviru svojih reprezentanc priložnost morda popraviti, kar jim ni šlo po načrtih v lovu na najboljša mesta med svetovno elito, ter pod okriljem nacionalnih zvez, ki izberejo tekmovalce, še zadnjič v sezoni pokazati, kaj znajo in zmorejo. A letos te možnosti ne bodo imeli, saj je organizator Infront Moto Racing v dogovoru s prirediteljem v Matterley Basinu in mednarodno motociklistično zvezo (FIM) sporočil, da tekmovanje, ki je bilo načrtovano med 25. in 27. septembrom 2020, odpade oziroma je odpovedano. Tveganje za zdravje tekmovalcev, mehanikov in spremljevaljnega osebja bi bilo namreč vsled pandemije koronavirusa preprosto preveliko, prav tako pa bi tudi protokoli, ki jih zahteva Velika Britanija v zvezi s karanteno pri vstopu v državo, najbrž povzročili ogromno odpovedi že pri samih ekipah ter bi bilo tekmovanje tako močno okrnjeno. To pomeni, da se je spet spremenil koledar dirk elite svetovnega motokrosa. Karavana motokrosistov bo imela na sporedu dve dirki za točke svetovnega prvenstva v Italiji v Mantovi, in sicer najprej 30. septembra in nato še 3. oktobra. Lani je slovenska motokros izbrana vrsta v postavi Tim Gajser, Jan Pancar in Peter Irt na Pokalu narodov, ki ga je gostil nizozemski Assen, zasedla 13. mesto.

Od leve: Peter Irt, Bogo Gajser (selektor), Jan Pancar in Tim Gajser.

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosPeter IrtJan Pancarpokal narodov

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji