Vozniki minimota, minigpja in skuterjev vozili na Vranskem

AMZS Center varne vožnje na Vranskem je bil prizorišče tretje dirke sezone za točke državnega prvenstva.


Tretjo dirko sezone, ki so jo organizirali prizadevni člani AMD Lukovica v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, so najbolj zaznamovali ostri boji za zmago v kategoriji skuterjev. V prvi vožnji se je zmage veselil Marko Mihael (iRace), ki se je dolgo časa vozil na tretjem mestu, a v drugi polovici dirke prehitel klubska sotekmovalca Luko Korena in Martina Mihaela ter z majhno razliko prvi pridrvel skozi ciljno črto. Pred dirko glavna kandidata za najvišja mesta ter naslov prvaka Nejc Kogovšek (AMD Orjaki) in Klemen Švara (AMTK Koper) sta malce zaostala in ciljno črto prečkala na 6. oziroma 4. mestu. Tesen razplet prve dirke je nakazoval neizprosen boj tudi v drugi vožnji, ki je bila znova zelo razburljiva. S tretjega štartnega mesta je slabo štartal nekdanji državni prvak Aleks Ugrin (AMTK Koper), v prvem krogu pa je nato padel še Marko Mihael. Oba sta se nato trudila ujeti pobegle tekmece, med katerimi so bili v glavnih vlogah v ospredju Martin Mihael, Nejc Kogovšek in Luka Koren. Slednji je uspel prehiteti Kogovška in slaviti zmago v drugi vožnji ter priti na najnižjo zmagovalno stopničko v skupnem seštevku. Dirko je sicer dobil Martin Mihael pred bratom Markom, v točkovanju za državno prvenstvo pa je Nejc Kogovšek povečal prednost pred Klemnom Švaro, ki je po dveh tretjinah druge vožnje zaradi okvare motorja odstopil. V pokalnem razredu skuter open je zmagal Andrej Ramšak, drugi je bil Zdravko Ramšak in tretji Silvano Mladovan.

 

Brata Krševan vnovič nepremagljiva

V razredu minimoto open so bile oči uprte v pričakovan dvoboj med vodilnim v prvenstvu Etienom Kantar Božičem (ŠD Nenaten) in njegovim zasledovalcem Janom Poropatom (MK Obala racing). Poropat je bil boljši v kvalifikacijah in si je privozil prvi štartni položaj. Delo v boju za naslov prvaka so mu nato olajšale tehnične težave Kantar Božiča, saj mu je ponagajala sklopka in je ostal brez pomembnih točk v boju za naslov prvaka ter vse kaže, da bo Poropat uspel ubraniti naslov prvaka. Drugo mesto je osvojil Valter Poropat (MK Obala racing), tretje pa Taj Vehovec Podpečan (MK Jaska/Hrvaška).

Jan Poropat (št. 57)  je zmagal pred Valterjem Poropatom (št. 18) v kategoriji minimoto.

Enej Krševan (GAS Vrtejba) ostaja v kategoriji minigp tudi po tretji dirki neporažen. Tudi tokrat je namreč suvereno zmagal v obeh vožnjah. Vrstni red na obeh dirkah je bila enak: drugi je bil Enej Logar (AMD Domžale), ki je kljub izgubi časa zaradi padca v drugi vožnji uspel zadržati prednost pred Filipom Lahom (GAS Vrtejba), ki je tokrat prvič stopil na zmagovalni oder dirke državnega prvenstva.

Navdušili tudi najmlajši

V mladinski kategoriji minimoto otroci 2 je dvojno zmago slavil Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba), ki sicer v drugi vožnji ni uspel izkoristiti najboljšega štartnega mesta, a je kmalu prehitel tekmece in ciljno črto v obeh vožnjah prečkal prvi. Z današnjo dvojno zmago je prevzel vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za državno prvenstvo. Tai Komel (GAS Vrtejba) je bil obakrat drugi, tretje mesto pa si je dvakrat privozil Matija Kodarin (GAS Vrtejba). V kategoriji minimoto otroci 1 je Tian Krševan (GAS Vrtejba) sledil starejšemu bratu Eneju in prav tako še neporažen v tej sezoni na domačih stezah ter je na dobri poti do naslova prvaka. Tristan Rupelly in Nik Podpečan Vehovec (oba GAS Vrtejba) sta obakrat končala na drugem oziroma tretjem mestu. V kategoriji minimoto otroci promo se nastopi mladih upov prihodnosti niso točkovali. Predstavili so se Tim Komel, Žak Majhenič in Jakob Ahčin, ki so pokazali zvrhano mero poguma na progi ter navdušili s svojimi vožnjami.

Dirko pokalnega tekmovanja supermoto je zaznamoval nastop Anžeta Mlakarja, ki je na dirki nastopil po dobrih štirih letih in zanesljivo ugnal konkurente v obeh dirkah. Delo mu je malce olajšala tudi odsotnost Luke Pleška, saj mu je dan pred dirko zatajil motor in je ostal brez nastopa. S točkovno enakim izkupičkom na dirki se lahko pohvalita Edy Rupelly in Nejc Kržič -  vsak je bil enkrat drugi in enkrat tretji. A boljša uvrstitev v drugi vožnji je na drugo mesto postavila Rupellyja. Tekmovanje je sicer potekalo na začetku na mokri progi, v dopoldanskem času je nekajkrat celo rahlo rosilo, dirke pa so se nato odvijale na suhi stezi, kar je vsem udeležencem močno olajšalo delo.

Štart v kategoriji superomoto, v kateri so se vozniki merili za pokalno tekmovanje.

Ključne besede


supermotominimotoskuterdržavno prvenstvoAMZS Center varne vožnje Vranskominigppokalno tekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

48

Priljubljenost članka

48

Shrani

Delite s prijatelji